Új hozzászólás Aktív témák

  • koby11h

    aktív tag

    válasz tope #96588 üzenetére

    Elvileg meg de: Magán eladásokról

    "Sokak számára nem ismert, de magánszemélyek közötti adásvétel esetén is érvényesek a Polgári Törvénykönyvben rögzített kellékszavatossági szabályok, vagyis a vásárlástól számított egy éven belül eladóként felelősséget kell vállalni az értékesített termékekért. Bármilyen termék továbbadásáról is legyen szó tehát, az árucikk eladója a termék hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) szavatossági felelősséggel tartozik.
    Az adásvételi szerződésekben az eladó felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amely hibának az oka már megvolt a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem volt felismerhető (ezért nevezik rejtett vagy gyártási hibának). Az eladó kellékszavatossági felelőssége független attól, hogy tudta-e, hogy hibában (pontosabban hiba-okban) szenvedő terméket adott el, vagy sem, tehát a jóhiszemű eladó is felel a hibás teljesítésért a vevővel szemben."

    Ezért tesztelek mindent agyon és fotózok, videózok róla és őrzöm sokáig... szóval jó ha tudod bizonyítani, hogy nálad ment 1 óra memtest és minden ok volt, vagy Aida64 stress test vagy bármi...

    "C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

Új hozzászólás Aktív témák