Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz zoltan6 #13085 üzenetére

    Bármi ami bármivel összeér, az karcolódhat benne, lévén a tehetetlenségük miatt mozgatva vannak egymáshoz képest. Így ha egy üveglapot teszel az aljára akkor az is karcolódhat, mert zizeg... a kosár relatíve lágy anyagú, így az vélhetőleg nem fog karcolni semmit. Ami érzékenyebb lehet és belefér, azt érdemes lehet abba tenni. Az óraszerkezetek tisztításánál óvatosságra intenek itt is, és aláírják, hogy pl. fémszíjakra tökéletes.

    Ó, majd elfelejtettük, nagyjából semmit nem lehet benne tisztítani, amire egyébként hasznos lenne, hiszen tönkreteszi. Nos, nem létezik univerzális gép... valami minél több mindenre jó, annál esélyesebb, hogy leginkább semmire se jó :D Itt van példának a mikrosütő: amikor a család az elsőt vásárolja még a héjában sült krumpli is ebben készül, aztán szépen lecsendesednek a kísérletek és csak arra lesz használva, amire tényleg való, pl. étel vagy tea/kávé melegítésére (így télen én a szörpös vizet (szamóca, bodza, stb) is meg szoktam kicsit langyosítani: melegen olyan, mint valami finomabb fajta gyümölcstea. édesítőszeres szörpök nem jók melegen...). A magasnyomású mosóval se lehet mindent tisztítani, de amire kitalálták, arra teljesen jó. Ugyanúgy ezzel is: arra kell használni, amit más módszerekkel nehezen vagy egyáltalán nem lehet kitisztítani.

    Óraszíjra, nyakláncra, billentyűzet gombjaira, kisebb kefékre, fésűre, mindenféle elkoszolódott, de kefével nem jól tisztítható alakos műanyag alkatrészekre (kihozza a koszt a nútokból, üregekből, sarkokból), érmekre és érmékre, kis alkatrészek festés előtti zsírtalanítására (ez utóbbihoz lágy/ioncserélt víz+konyhai mosogatószer teljesen elég), satöbbi. A tégelye valamilyen rozsdamentes acél, így ha a helyzet úgy kívánja, denszesz/izopropil alkohol is használható benne... nyilván nem melegítgetve gyantás/viaszos/rásült zsíros lerakódásokra (beültetés utáni nyák panel, fogaskerekek, még-talán-menthető csapágyak, csavarok, anyák). Betettem magam OFF-ba, mert ezzel eléggé OFF vagyok itt, függetlenül attól, hogy ebayen is van 6-7.000 környékén, csak ott ugye a gariztatással lehetnek gondok, illetve rácsaphatják az ÁFÁ-t.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák