Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    Elsőként teoretikus kérdés: vajon villámlás idején úgy van nagyobb biztonságban a számítógépem, ha a routerhez kábellel kapcsolódok (egy méter kábel, de a router galvanikus kapcsolatban van a modemmel, az meg a telefonvonallal), vagy akkor, ha wifin (ekkor viszont egy esetleges közelbe bepuhanó villám "jelét" könnyen veheti az antenna, ki tudja mit szénné égetve ezzel). Vihar előtt jellemzően áramtalanítom a gépet+modemet+routert+mindent, ami itt van egy hosszabbítón, és egymással össze van kötve.

    Ha más is a wifire szavaz, akkor van valami olyan ócsó USB stick, ami nem nagy, nem fogyaszt sokat/nem fűt (nem akarom feleslegesen terhelni mechanikailag az USB aljzatot, illetve elektronikailag a host adaptert), egy méterre ellát, tehát nem kell rá antenna meg hasonlók (úgyse lesz messzebb a router), illetve *stabil* (nem lassul, lagol, téveszt), és tudja a 150Mbitet (esetleg a 300-at)? Vagy effélét inkább hazai boltban célszerű nézni? Ilyesmi áron ha lenne 300-as, esetleg... :)

    Másik: USB3.0 hub és hosszabbító kábel. Ezekből mit érdemes venni, ami tudja is a sávszélességet, stabil (nem téveszt bitet...), illetve kábelből ami elbírja jelentős feszültségesés nélkül az USB2.0-hoz képest majd dupla áramot? Itthon hubok 6-7.000 környékén kezdődnek...

    Köszönöm az infót :))

Új hozzászólás Aktív témák