Új hozzászólás Aktív témák

  • justmemory

    senior tag

    Sziasztok!

    1 hónap használattal a hátam mögött gondoltam mindenféle részlehajlás nélkül tényszerűen leírom én miről és hogyan váltottam, hogyan használom az S20FE készülékemet, aztán mindenki döntse el.
    Elöljáróban: azt nem értem, hogy - különösen a mai #mindentbármikormegkaphatok - világban miért kell nyüglődni azon, ha valami nem az igény szerint működik... Akkor vagy alaposabban utána kell nézni vásárlás előtt, vagy le kell cserélni és kész. Elektronikai termékekről beszélünk, akár első szériás darabokról; tudható, hogy nagyobb arányban tartalmaznak hibákat (úgy hardveres, mint szoftveres), akármennyire is odafigyel a gyártó.

    Tehát. Ami személy szerint engem illet, én hosszabb távokra tervezek egy-egy készülékkel. A legelső telefonomat (Alcatel) közel 9 évig használtam; akkor cseréltem csak le, mikor mindenki már Androidos készülékekkel rohangált (2010-et írunk). Vettem egy Nokia n900-at, ami akkor erősen prémium árazással (100 eFt... akkor...) is mutatta, hogy mire képes. És tényleg. Az akkori iPhone-hoz simán mérhető volt a teljesítménye és rengeteg olyan extrát tudott, amit akkoriban egyetlen telefon sem. Ezt is használtam több, mint 9 évig; de elfogyott alóla a talaj, így tavaly váltanom kellett már... Megörököltem egy iPhone 6-ot, de az megfőtt, így páromnak vettünk másik telefont és én elkezdtem használni a neki vett Samsung A5 2015-öt. 2019-ben... És az a helyzet, hogy arról a telefonról csak most, 1 hónappal ezelőtt váltottam az S20FE-re, mert az 1 giga ram, a kamera, stb. már nem volt elég. Nem egyenként, hanem összességében. Az NFC-s biometrikus azonosításos fizetés is hiányzott, tehát hosszas kutakodás és mérlegelés után döntöttem az S20FE mellett.
    Samsung pedig azért, mert egyrészt Samsung az okosórám is (Gear Sport), és úgy tapasztaltam, hogy maradéktalanul nyilván a saját márkás eszközök működnek együtt. Az óra évek múlva is megkapott olyan frissítést, mely funkcióbővülést is hozott. Tehát szoftveresen nekem eddig pozitív tapasztalataim vannak; hardveresen az A5 2015-el sem volt semmi baj, pedig nem csak én, hanem a gyerekek is nyúzták; esett is eleget, mégsem volt baja még az akksinak sem, pedig 5 éves a cucc. A TV szintén jól működik; anyámnál pedig 20 év után most adta meg magát a Samsung porszívó. Tehát a márka mellett nekem ez szól(t).

    Ahogyan én használom:
    nagy elvárásaim nem voltak; bírja ki az 1 napot üzemidőben úgy, hogy használom a saját igényeimnek megfelelően.
    Nálam ez úgy néz ki, hogy reggel olyan 13%-al teszem fel töltőre, feltölt olyan 80-90%-ig amíg rendeződnek a reggeli dolgok, aztán indul a nap. Sosem töltöm 100-ra, vagyis nagyon ritkán. A mégsokkalgyorsabb töltés nekem nem létkérdés, azt szeretném ha akksi minél tovább bírná. Napközben használom: telefonálásra, levelezésre, fotózásra, videózásra - illetve ezek szerkesztésére de csak a családi dolgok szintjén -, youtube-ozásra, zenehallgatásra, bankolásra, netezésre; esetleg minimális programozásra Termux-al; olykor navigálás meg egyéb apróságok (pl. háromnaponta 10 perc Fruit Ninja). DEX-et most még ritkán használom ki, de azért is volt fontos, mert majd ha a gyerekek megkapják a gépeket a suli miatt, nekem is fog kelleni azért valami, hogy ha esetleg fontosabb vagy "nagyobb" dolgokat kell csináljak.
    Eközben folyamatos bluetooth kapcsolatban van az órával, olykor a fülhallgatóval vagy a kocsi bluetooth-ával, folyamatosan be van kapcsolva a wifi, a mobilnet, az NFC, a helymeghatározás (legnagyobb pontosság), automata szinkron. Nyilván az egyéb szolgáltatások is futnak a háttérben (pl. Bixby folyamatosan - nekem rettentő hasznos, hogy gyerekringatás közben ki tudom kapcsoltatni a TV-t, ha a nagyobbak erre maguktól nem hajlandóak); én használom a Samsung saját VPN-es megoldását is. Eltelik a nap, és estére olyan 30% körül van, esetleg picit kevesebb; attól függ. Este még videózgatok kicsit, vagy esetleg szerkesztek képeket; olyan este 10-11 körül teszem le. Ekkorra általában 15% környékén áll; +/- 5%. Éjszakára repülő módba teszem, lekapcsolom az NFC-t, helymeghatározást és az automata szinkront is; így merül éjszaka (olyan 6-7 óra) alatt 2%-ot, mikor reggel visszakapcsolok mindent és felteszem töltőre. Mindezt 120Hz-en, Exynos chip-el.
    Hardveres és szoftveres gondjaim (lekopogom) nincsenek. Hiába Telekom-os, reklámokkal sem vagyok elárasztva, sőt.
    Nekem ennyi bőven elég ettől a készüléktől. A SOT elmúlt 6 nap (mai napot értelemszerűen nem számítva) átlaga 3 óra 55 perc. Ebben van 3 ½ és 4 ½ órás SOT is, de volt korábban 5 óra 40 perces is. Tegyük hozzá, hogy mindezt a tényszerűség kedvéért tettem ide; én nem nézegetem, hiszen a saját elvárásaimnak a napi teljesítményével megfelel.

    Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúlt, de azt gondolom így lehet teljes képet kapni arról, hogy milyen felhasználási körülmények között egyénileg mennyire felel vagy éppen nem felel meg egy adott eszköz.

    --- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

Új hozzászólás Aktív témák