Új hozzászólás Aktív témák

  • justmemory

    senior tag

    válasz Badboys #4042 üzenetére

    Figyi... az Apple is volt, hogy elismerte, hibázott. Vagy mondjuk voltak autógyártóknál is visszahívások, ahogyan - feltételezem - sok egyéb gyártó is fut bele pofonokba (pl. Intel). Azt gondolom mindenki tudna mondani legalább egyet.
    Ha és amennyiben csoportos panaszban gondolkoztok úgy, hogy annak eredménye is legyen, annak az ilyen próbálkozásoknál (értsd jól) komolyabbnak kell lenniük. Nem véletlenül írtam tegnap samu-nak, amit. Lehet egyesével levelezgetni, de sok eredménye nem lesz.
    Bizonyítanod kell, hogy a gyártó elismerte azt, hogy hibázott. Nem ráutaló magatartást tett, hanem l e í r t a. Mindent. Effektíve azt, hogy olyan konstrukciós hibát vétett, mely közvetlenül megkárosítja a felhasználót azáltal, hogy a pénzéért nem azt kapja, amit a cég ígért/vállalt. Emlékszel az Apple akksikorlátozó botrányára...? Na... akkor tudod milyen nehéz.
    Emellett a magukat megkárosítva érző felhasználóknak össze kell szedniük minden esetet, reprodukálni, a körülményeket elemezni, stb. Miért? Triviális: ne fusson user error-ba a panaszkodás. Igen. Nyilván ez az első, amire fogják majd. Aztán lehet olyan is, hogy mondjuk egy adott gyártási sor volt csak ilyen-olyan hibás, mert esetleg valaki hibázott a minőségellenőrzésen és mondjuk a beszállítói átvizsgálás sem volt alapos. De meghozták a megfelelő javító intézkedést, így az adott hiba nem állhat fenn. Ekkor neked keresned kell és bizonyítanod kell tudni, hogy pedig de (értsd találsz egy usert egy olyan telefonnal, ami a hibajavítás után jött ki, és produkálja az adott hibát. Nem elmondás alapján, random, hanem reprodukálhatóan, vagy legalább videóra rögzítetten).
    Azt hiszem ebből is látszik, hogy mennyire komolyba kell ezt átfordítani, ha csoportosan kell eredményt elérni; lehetne sorolni a szükséges lépések folyamatát napestig Miért? Gondold el, ha a gyártó egy komplett modellsorozat kapcsán felvállal egy ilyet. Pont a Samsung érezte a bőrén ezt a Note 7 kapcsán, de azt viszonylag jól kezelték. Szóval pénzről szól ez, nyilván. Ezekről pedig a vezetés dönt. Mit lehet bevállalni és mit nem. Mit bír el a rendszer. A befektetők, részvényesek nyilván nem dicsérnék meg a vezetést egy kanosszáért; de amíg jön az osztalék, addig apróbb bakik beleférnek. Ne legyenek illúzióink, minden nagyobb cég így működik. A sikerhez komoly felhasználói nyomás kell; minden legyen megalapozott, bizonyított/bizonyítható, egy közös irányba mutató, akár a gyártó saját vállalásait/közléseit megforgatva szembesíteni őket akár logikai bakikkal, stb. Ehhez pedig az kell, hogy a felhasználói tömörülés is letisztázza ezeket; mit is akar elérni, mi pontosan a probléma, kiszűrje azokat az eseteket, melyek valóban egyedi hibák, stb., ezeket is lehetne sokáig sorolni. Ezek akkor is kellenek, ha simán csak írsz a fogyasztóvédelemnek, hogy a Samsung készüléke egy rakás sz@r... Ja, és persze nyíltan kell a közösségnek felvállalnia a saját levelek tartalmát, mert úgy lesz hiteles.

    De ez csak a saját véleményem...

    --- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

Új hozzászólás Aktív témák