Új hozzászólás Aktív témák

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz KROK640 #1009 üzenetére

    "Zoltán megmagyarázhatatlan vonzalmat érez a brand gépek irányába, (holott elmondtam neki, hogy Kezdjük mindjárt ott, hogy eléggé nehéz őket szerelni.
    Aztán a brand gépeknek bitang nagy százaléka amit láttam (vagy 80%) passzív CPU hűtéssel operál,"

    Nehéz szerelni? A többség pont úgy van kitalálva, hogy könnyű legyen benne cserélgetni a cuccokat, mert egy field tehnikusnak gyorsan meg kell tudnia oldani... max. az alkatrészek nem szabványosak benne, de azt inkább beszerezni nehéz, mint szerelni :)

    A passzív CPU hűtés a legtöbben, amit láttam, az az, hogy a ház valamelyik ventije fújja a levegőt a CPU bordára. Esetleg még légcsatorna is van. A legtöbb brand gép háza amúgy fekvő és álló is lehet (ez néha addig fajul, hogy egyes 7xx Dell házakban külön mechanika volt a forgatható logonak...)

    Bővítés, procicsere előtt meg utána kell nézni, mit tesz bele az ember (nyilván a gyártó a saját cuccait akarja bele eladni, semmi csoda nincs), de különben tényleg nem játékra valók, az már igaz.

    De ez az arc kész :D

    @Top Cat : Fordítva bedugott VGA csati? :D
    Nekem egyszer egy IDE tápot sikerült fordítva. A winyó elfüstölt, de utána néztük, hogy olyan rosszul gyártott csati volt, hogy fordítva is 0 ellenállással bele lehetett dugni.

    @gban : Óvoda végére én is olvastam, de ez nem kirívó.

    @kisgépkezelő : Ehhez hasonló katasztrófa, hogy irodista csajok 3-4 féle laptopot nem tudna/nem akarnak megkülönböztetni. Voltak szabadon vihető laposok az egyik melóhelyen, Dell 620, 630, 6400, 6410, 6420, mindből 1-3db. Ebből a 6410 és 6400 háza kb. ugyanolyan volt, a többi különböző.
    Mondtam, hogy ha bent van, akkor a 6410-6420-at adják ki, mert azok a jobb gépek, kevésbé szív vele aki viszi.
    Szerinted, foglalkoztak vele? De kiderült, hogy nem tűnik fel nekik a gépekre írt felirat, azért nem.

    [ Szerkesztve ]

    Mutogatni való hater díszpinty

Új hozzászólás Aktív témák