Új hozzászólás Aktív témák

  • Na akkor egy kis ontopic téma. Huszonéves rokon gyerek megtalált azzal, hogy vett pár alkatrészt, amivel tuningolni szeretné a gépét. De jó lenne, ha segítenék neki átszerelni a gépet. Mondom rendben van, a hosszú ünnep utolsó vasárnapján átmentem. A srác játszik a gépen, gondoltam vett új procit és/vagy videókártyát. Hát nem. Vett egy új házat. Vett egy új alaplapot, valami gamert, 70 ezer forintos cucc. Vett egy új vízhűtést, az is volt vagy 50 ezer. Vett egy új tápot. Mondtam neki, hogy gratulálok, mégis ezeket miért és hogy? Gyorsabban fog folyni az áram a gépben? Stabilabban áll a proci a lapban? Ettől egy fikarcnyit sem lesznek jobbak a játékok. Hát mert ezek az alkatrészek mind VILÁGÍTANAK! Anyám borogass.

    Na jó, szereljük át. Az alaplap szerencsére kompatibilis volt a processzorral. A vízhűtő radiátor viszont nem ment bele a házba, a ház előlapi kábelei akadályozták. Mondtam neki, hogy az eggyel kisebb vízhűtést kellett volna vennie. De még jobb lett volna, ha vett volna valami jobbfajta léghűtést. Nem-nem, ő látta egy videón, ebben a házban ez a vízhűtés benne volt. Rendben. Na tényleg, ha a radiátor bordáját és a rajta lévő ventilátorokat felcserélem, akkor belemegy. Jó, csináljuk. Kész van, nagy nehezen összeállt minden. Elindul a gép, bakter, mintha egy repülőtéren lennénk!

    Tegyük fel a saját szoftverét a vízhűtésnek. Minimális javulás a hangban, de a proci így is van vagy 65 fokos (i5-9500) terheletlenül. Fórumokat, topikokat átolvasva, ez ilyen. Ilyen szar. De legalább minden világít. Ami külön szépség az egészben, hogy – bár ott voltam fél napot, pont ebédidőben is – ebédet nem kaptam. Illetve igen, mert rendeltem magamnak pizzát. De persze akkor már olyan nagyot, hogy nekik is jusson (apja is ott téblábolt).

    Pár nappal később jön az e-mail a sráctól, hogy valóban a kisebb vízhűtést kellett volna megvennie, és linkeli nekem ugyanazt a modellt, csak eggyel kisebb méretben. Elolvasom a kommenteket, és arról is írják, hogy az is hangos. És a proci is meleg. Bedühödtem, és csináltam neki egy videót a bekapcsolt számítógépemről, ami tökéletesen NÉMA léghűtéssel. Amikor a videót csináltam - éjszaka, teljes csöndben - csak a szék nyikorgását lehetett hallani, amikor közelebb hajoltam a géphez. Hát, ilyenek ezek a rokon gyerekek. :DDD Nem hisznek a tapasztaltabbnak, mert a facebook csoportban így meg úgy. De azért javítsam ki, amit elkúrt. Már várom a hívását. Korábban már volt vele egy-két WTF esetem, azt majd külön leírom.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák