Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz hcl #16969 üzenetére

    Azert, mert sokan probaltak. Aztan tobbet inkabb nem. A linux elterjedesenek az utjaban nem az all, amit altalaban a linuxosok mondanak, hogy merawindows, pedigbezzegalinux, hanem az igazhivo, orrot a Jupiter magassagaban hordo, iszonyatosan toxikus es elitkedo, primitiv community (tisztelet a kivetelnek).

    Van egy arc, akit mentoralgattam regen. Mondtam neki, hogy ha a meloban nem is kell, dobjon fel legalabb otthonra egy linuxot, mert eleg gaz, hogy programozo, es meg kb nem is latott olyat, hasznalja fel-egy evig, jo lesz, hidd el. Tok lelkes volt a srac, mert neki is tele volt az osszes fasza a windows agyatlan faszsagaival, amik barmilyen joerzesu embert a sirba tudnak vinni 10 perc alatt. Felrakta a debiant (mittomen melyik verzio volt mar), meg valami ablakkezelot, aztan elkezdte probalgatni. Hazi projektekre persze, hiszen a cel az volt, hogy munkara megtanulja hasznalni. Ket honap mulva mondta, hogy azt is leszarja, ha soha tobbe nem kap programozo allast, elmegy inkabb vizegereblyezni valahol, nem erdekli, de hogy ezt soha tobbe, az biztos. A rendszer rohadtul tetszett neki alapvetoen (ez amugy ram is igaz). Az, hogy egesz eleteben ennyiszer nem alaztak meg meg hulyeztek le, mint ket honap alatt a linuxos forumtemakban, mert kerdezni mert, SOT, egyszer, vesztere le merte irni, hogy valami nem tetszik neki, es ugy nekiestek, mint hulyegyerek az anyjanak, na AZ nem tetszett neki.
    Dologban a vicc? Erre mit mond a legtobb linuxos? Hat azt, hogy aki nem kitarto, nem is erdelmi meg. Kozvetlenul azutan persze, hogy leirja, hogy a gonosz M$ az oka, hogy nem hasznal amugy mindenki linuxot, pedig milyen jo is az.

    ui.: Amugy a sajat tapasztalatom is ez, olyan szinten, hogy online mar evek ota nem is kerdezek, ha linuxos bajom van, inkabb addig guglizok, amig meg nem oldom magamtol. Mert minden alkalommal el van mondva, hogy fejbol 4 teleirt sornyi, hatvan parameterrel rendelkezo konzolparancsot nem tudni, az az alavalo veglenyseg netovabbja. Aztan az, hogy emiatt neha ki kell fizetnie a munkaltatonak ket hetnyi extra munkabert, es annyival kesobb lesz kesz a projekt? Hat kerem, ha valaki az informatika istenei kozott akar setalni, annak ara van, ennyi.

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák