Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz hcl #16971 üzenetére

    "Meg ezt azért nem kötném össze az OS-sel, mert mindenhol vannak idióták."
    Abszolut. A kulonbseg a segitokesz emberek es az arrogans faszfejek aranyaiban rejlik. Mindketto van mindket taborban, csak a sajat tapasztalatom az, hogy linux oldalon osszehasonlithatatlanul roszabb a helyzet.

    "És ahogy itt a topicban is elhangzott nem egyszer, előbb-utóbb eljut az ember oda, hogy már nem érdemes magyarázni."
    Ezzel is abszolut egyetertek, csak az a tapasztalat, hogy linux oldalon ide el lehet jutni mar azzal, hogy felteszel egy kerdest. Kb mint a Legenyanyaban, amikor apa leul a fia melle, hogy elmagyarazza neki a viragok-mehecskek-elet dolgokat. Valahogy ugy zajlik, hogy:
    - Fiam, aztan tudod-e, hogy lesz a gyerek?
    - Nem tudom edesapam.
    - Hat mit magyarazzak egy ilyen hulyenek!
    Na, sajnos kb ez a szint a legtobb linux portal/forum. Esetleg leirja azt a tipikus "apam igy jart iskolaba" szintu mantrat is, hogy ha O kepes volt ugy megtanulni, hogy budipapirra lyukasztgatta az informaciokat gombostuvel es ugy hordozta magaval, mert nem volt mas, akkor Te is meg tudod oldani!

    Anno meg az egyetemen csinaltunk egy erdekes kiserletet ennek az igazolasara. Ok, ez mar nagyon nem ma volt, de amit latok, az alapjan akar tegnap is lehetett volna.
    Azt csinaltuk, hogy felmentunk X darab forumra, ebbol azonos volt linux es azonos MS/generic OS, es feltettuk ugyanazt a kerdest, csak az egyik esetben windowsos, a masikban linuxos segitseget vartunk. (Angol es magyar nyelvu forumok is voltak ezek kozott. Az egyik pont a HUP volt, de annyira parasztok voltak, hogy vegul oket kivettuk a vizsgalatbol, mondvan ennyire csucsertekekkel nem foglalkozunk, statisztikailag irrelevans.)
    A kerdes az volt, hogy van egy ilyen-olyan nevu textfile, de az istennek nem talalom, pedig biztos, hogy ott van valahol. Letezik-e modszer, hogy ezt valahogy megkeressem. Bonusznak az volt, hogy miutan ez megtortent, azt mondtuk, hogy olyan balfaszok vagyunk, hogy sok ilyen nevu file van, nekunk az kene, amiben benne van az, hogy "valami string". Letezik-e erre modszer.
    Wines forumban 10 percen belul kaptunk segitseget, olyan szintut, amit viragboltos Gizikenek is oda mernek adni, meg fogja tudni oldani. (Sokban konkretan vagy linket oldalra, ahol ez pontrol pontra, kepekkel le van irva/el van magyarazva, vagy maga a forumdweller kollega keszitett ilyet gyorsan nekunk.)
    Linuxon a legsegitokeszebb valasz az volt, hogy: "find, grep, you can google the rest for yourself".

    Segitett a linuxos? Vegulis igen. Igaz, ez elbujt kb szaz masik hsz-ben, ami elkuld a jo edes anyankba, hogy hogy lehetunk ilyen geci primitivek, ez tok egyszeru, hagyjuk oket beken, itt komoly emberek vannak keremszepen. A masik dolog, hogy ezt a megoldast a budos eletben nem adnam a kezebe senkinek, aki nem technologiailag rohadtul tajekozott, mert kb a segget kitorolheti vele, budos eletben nem oldja meg.

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák