Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    Na, de majdnem elfelejtettem, hogy miért is jöttem most a topicba :D

    Szóval mind Tivadar, mind barátnőm apjának a gépe ügyében van "haladás".

    Tivadar :
    Ráírtam múlt csütörtökön, majd szombaton is, hogy az általa hetenkéntre ígért törlesztőrészlet már megint csúszni, konkrétan augusztus eleje óta nem fizetett ugye. A reakció az semmi volt elolvasta és nem válaszolt. Na, ekkor elhatároztam, hogyha ezen a héten nem lesz valamiféle haladás, akkor elveszíti a maradék jóindulatomat is, aminek az egyik fő eleme, hogy erről nem szólok neki, csak a jövőben úgy állok hozzá, hogy mindegy, hogy mit üzletelünk úgy fogom intézni, hogy neki jó ne legyen. Szerencsére, ere egyelőre nincs szükség, bár az elégedettségtől messze állok.
    Ma reggel ismét írtam neki, hogy tudom, hogy tegnap vagy ma fizetést kap, és semmiképp se felejtkezzen el rólam. Megnézte, válasz semmi.

    Aztán egyszer csak jön öcsém, hogy Tivadar adott neki pénzt 5000ft-ot, hogy adja nekem oda. DE (így még 15 ezerrel lóg) volt még valami ami csükkentette az elégedettségemet : elkezdte Tivadar mesélni öcsémnek, hogy én jól átvágtam(!) ezzel a géppel, mert úgy hagytam ott, hogy nem lehetett kikapcsolni (WTF?), meg melegedett a proci, meg biztos szar volt az egész azért adtam el neki. Talán a láb is le volt törve.
    Ezen kissé felhúztam magamat ugyanis :
    1. Amióta 2014 januárjában összeraktam azt a gépet, sosem volt szétszedve a CPU és a lap, a CPU-n valóban nem volt paszta, de még ígyis halkabb volt a hűtés mint a mostani I5-ömön.
    2. Nem akartam neki eladni a gépet! Ő könyörgött, hogy adjam el, én megakartam tartani tartalék platformnak, ha ne adj isten valami történik ezzel a géppel, akkor ne egy Athlon XP-vel 1GB RAM társaságában kelljen napira szenvednem... Azért egy 4330-as I3 és 16GB RAM mégiscsak jobb...
    3. Mikor elvittem hozzá, akkor lett rá rakva rendszer, meglett vele nézve több játék, hatalmas örülés volt, hogy jajj de szépen és jól mennek!
    4. Többször volt ki és bekapcsolva a gép, órákig ott voltam mellette, minden hibátlanul ment! így hagytam ott neki 0ft kezdő részlettel a szemlátomást jól működő gépet ...
    Ha mégis lett volna valami baj, akkor felemelhette volna a telefont, ahogy végül vasárnap este fel is hívott, hogy pénteken elrontotta. Ráadásul egyből be is vallotta nekem, hogy elrontotta.

    Mindezt kifejtettem öcsémnek is, és elmondtam neki, hogy épp ezért fel ne üljön az ilyen mendemondáknak, ráadásul ő amúgyis tudta, hogy jó a gép, mert megpróbálta elkunyizni tőlem ingyen a lap + proci + RAM kombót. Persze beszereléssel. De neki is mondtam, hogy inkább tartaléknak tartanám meg.

    Tivadarnak messengeren megköszöntem az 5000-est (hogy legyen nyoma, hogy mennyit kaptam), erre nem reagált, de a vádakkal sem jött elő, pedig úgy voltam vele, hogy hajrá, ha akar. Magamtól meg nem rugdosom a darázsfészket, szerintem ő is tudja, hogy nekem van igazam, gondolom öcsémnél bepróbálkozott.

    Ugrojunk barátnőm faterjának a témájára :
    múlt szerdán ugye beszart az asztali gépe, bekapcsolni sem lehetett, jött a dolog, hogy menjek ki hozzájuk de azonnal és nézzem meg. Aztán mikor előjött, hogy kocsival kéne hozzon, vigyen vagy a gépet, akkor hirtelen a sürgősségi faktor jelentősen alább hagyott. Annyiból nem bántam, hogy csak tápom lett volna a teszteléshez, meg talán RAMom, ha alaplap baja van akkor nem tudok semmit sem tenni vele.
    Alapvetően ismerem az öreget, ha megcsinálom, akkor valószínűleg az anyagár mellé pár liter pálinkát is kaptam volna. Pálinkát, amit sosem szerettem, amíg meg nem ismertem az ő pálinkájukat. Azóta a kedvenc italom. Legalább is amit ők csinálnak. És hát közeleg a tél ... szóval jól jött volna.
    De végül bartánőm erős lebeszélése miszerint ha nem csinálom meg, az lesz, hogy mégjobban elrontottam, végül úgy döntöttem, hogy pálinka ide vagy oda, ezt most inkább kihagyom. Elvileg holnap megnézi valami kollégája, valószínűleg sosem fogom megtudni, hogy mi volt a baja :( de ahogy a szerencsémet ismerem valaki szépen fog keresni ezen a projecten, és nem csak pálinkát...

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák