Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #18995 üzenetére

    A munka miatti "mobilitás" még el is megy, de erre azt tudom mondani, hogy annál sosem lesz mobilisabb az ember mint amikor van egy saját, aztán ha el kell menni külföldre vagy ide-oda dolgozni, eltud menni, de ha bármi probléma történik akkor van hová hazamennie. Na szerintem az az igazi mobilitás, nem pedig az , hogy dobozokból élünk.

    #18970 : Ez a 2000-es évek második felére és a 2010-es évek első felére vonatkozik : Nagyon nem kevés. A fizetésem nagyobbik fele rendszeresen a családi kasszában landolt, és akkor jöttek az ilyen random meglepik, hogy jajj menjek már el vele vásárolni, mert kell valaki aki cipekedik (csak erre vágytam a munka melletti kis szabadidőmben) : és amikor összevásároltunk a boltba 6-7-8 ezreket (hangsúlyzom sok évvel ezelőtt) akkor "kisfiam fizesd már ki". Aztán amikor leszögeztem, hogy csak úgy megyek el a boltba vele, hogy az nekem nem kerül pénzbe, akkor rögtön jött a dráma, hogy nekem biztos fontosabb az a rohadt számítógép, meg hogy bulizni járjak a haverokkal (hétvégénként teszem hozzá, a legolcsóbb kocsmába beugrottunk meginni valamit meg dumálni, meg urambocsá' próbálkozni a csajoknál, és egy este el is ment mindjárt 1500-2000ft, de nekem ennyi abszolút belefért szerintem) a család meg közben éhen hal! Nem véletlen, hogy 2010 tavasza (akkor is downgrade) és 2014 eleje között egy csavar nem változott a gépemen, pedig 2013-14-ben már 1GB RAMmal eléggé nehéz volt az élet... (és hát a Phenom 9500 + HD4850 sem számított sehogy sem erősnek) és mindezt úgy, hogy heti 40-48 órát dolgoztam, mellékállásban meg szórólapoztam is. Nem csoda, hogy egy idő után azt gondoltam, hogy dolgozni hülyeség, meg semmi értelme, mert pénzem ugyanúgy nem lesz, csak már szabadidőm sem...

    Sokat mutat a dolgokon az is, hogy amikor az albérlőnk kiköltözött a belvárosi lakásból, akkor azonnal gyorsan-gyorsan (ha igaz, akkor mélyen) áron alul el kellett adni a lakást, mert kellett a pénz. A nagy szülői fél házakkal sem tudom mi lett, de ahogy számoltam az évek során sikerült két fél házat, egy fél és egy egész lakást elvarázsolni még pluszban.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák