Új hozzászólás Aktív témák

  • #12516608

    törölt tag

    válasz koby11h #23026 üzenetére

    Hát ha van gép egyáltalán... :K

    OSZK, gazdasági igazgatóság rendszergazdája (én) 2005. Novell Netware tanfolyamot akartam volna elvégezni és levizsgázni - hogy legyen hivatalos papírom arról, amit már rég tudok. :K Ehelyett elküldtek Linux rendszergazda tanfolyamra és aláírattak velem 1 évet. (A Jenő meg ment Netware tanfolyamra 62 évesen.) Fasza tanítónéni, holnap is ezt énekeljük. :DDD (Fater mondása volt, amikor a Szovjetúnió himnuszára akarták megtanítani énekórán. :DD )

    Nyomták nekem 2 hétig a Debiant, az oktatót meg én tanítottam meg kernelt fordítani. :K Na, kell egy gép, hogy legyen min Debiant tanulni, mint sokoldalú rencergizda. De nem van. Sebaj. Lementem a szerverterembe a II. emeletre (pinceszint 2 a Budavári Palota sajátosságai miatt) és nekiálltam a roncstemetőben alkatrészeket guberálni. Ennek a háznak jó az alja, ennek a burkolata, jé, egy működő táp, jé egy alaplap, jé egy 1000MHz-es Pentium III, jé, procihűtő venti. Ebül szerzett ramom és HDD-m és CD-ROMomvolt, úgyhogy össze frankejnstájnoltam egy karcmentes pofás Compaq gépet, amin még érvényes leltári szám is volt.
    Lett Realtek csipes Eth kártya is, de a dög Debian b@szott felismerni. Aztán 2 nap múlva szólt a közvetlen főnököm a gazd. ig., hogy jön egy új kolléganő kell neki egy gép. "-Igazgató úr! Vegyünk, kérek árajánlatot. - Nincs pénz, oldja meg!"
    Így a hetekig szarból guberált gép ment az új kolléganőnek Win2000-rel én meg azt gondoltam, hogy "Sz0pjatok ti is lovat minden nap reggelire életetek végéig!"
    Aztán LYÓL bebasztam este annak rendje és módja szerint.

Új hozzászólás Aktív témák