Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #24622 üzenetére

    Pontosan.

    Én pl próbáltam már MAC-et és Linuxot is, és megállapítottam, hogy minkettővel maximum is töredék hatékonyságot tudnék hozni.
    A Linux szerintem azoknak való, akik élvezik, hogy 20 kattintás/20 terminál sor, ami a Windowsban egy. (szerintem a Linuxot az szereti, akinek vagy nem volt pénze/ismerőse Windowsra gyerekkorában, vagy pedig jobban élvezi az utat mint azt, hogy célhoz érjen).
    Volt nekem is ilyen időszakom, de amikor a gépet elkezded munkára használni, és létezik a határidő, akkor nagyon-nagyon sokat számít a használt szoftver kényelmessége, és az, hogy tudd mit hol találsz! Tegnap pl 20 perc alatt megcsináltam egy feladatot Windows paintben, amit bármilyen más az adott gépen lévő szoftverrel több óra lett volna. Pusztán csak azért, mert tudtam rögtön, hogy a paintben mit hol keressek, mit hogy csinálok stb. Nem érdekelt, hogy a gépen van nagyobb tudású szoftver is, mert azt adott esteben ott helyben kellett volna kitapasztalnom.

    Van minimális tapasztalatom a mac-el is. Kész rámálom elnne azon is dolgozni, semmit nem találok, de még az ablakot is a másik oldalon kell bezárni ... Minden percet büntetésnek fognék fel, amit azzal kell töltenem.

    Szerintem alapvetően két féle Windowsos user van céges környezetben (aki nem rendszergazdi vagy infós) :
    1. Most ültették le elé 2-3 éve a céges felzárkóztató tanfolyamon magyarázták el neki h ott kell bekapcsolni, ide kell kattintani stb. Néha még ma is a puskájára néz, vagy épp büszke rá ha nem kell. Fogalma sincs, hogy mit csinál, miért csinálja, csak tudja, hogy neki ezt kell csinálni. Egy ilyet teljesen kivégzel egy új oprendszerrel, fejében a kékhalál már attól ha nem a szokott betöltőkép jelenik meg.
    Ismerek ilyen srácot, aki a belügyminisztériumban dolgozik, fiatalabb mint én, 2009 óta van otthon saját gépe, 2020-ban megdöglött a gép, de nem baj, úgyis csak a youtube-ig jutott vele, egy programot nem tud feltelepíteni, a játék szerinte hülyeség. Most asszem 4GB RAMmal már nem túl jó lenni, ez már az új gépe volt a de ez is valami alap FM1-es AMD CPU, SSD nuku stb. Semekkora szórakozás nem volt neki az a gép szerintem nem is csoda h nem érdekelte, pláne, hogy mint mondtam egy program telepítésig nem jutott el tudásban. (erre jó példa az én Athlon XP-m, ha nem húzom meg kisérletezgetek vele, akkor ki van kapcsolva, mert semmi érdemi dolgot nem tudok vele csinálni már).

    2. Tizen-huszon éve Windowson szocializáldott (ilyen vagyok én is), mély beidegződésekkel, valamekkora user szintű ismeretekkel, elboldogul- Tudja mit csinál és miért, az egyszerűbb vagy akár a bonyolultabb hibákat is javítja, pár szakirányú programot ismer. Képes az önálló egyedüli munkavégzésre.

    Szerintem belátható, hogy mindkét kategóriával óriási kiszúrás lenne, ha váratlanul Linuxra vagy MACre cserélnék a dolgokat. Aztán hamar a cégvezetőkkel is, amikor a hatékonyság töredékére esik, majd lehet drága tanfolyamokkon felzárkóztatni a dolgozókat, további kiesések árán.
    Annak idején emlékszem sokakban a Win9Xről WinXPre való váltás is komoly törést okozott. (bennem meg amikor megláttam a Windows 8-at :D )

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák