Új hozzászólás Aktív témák

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz opr #24767 üzenetére

    "A helyzet az, hogy ez nem is nagyon fog valtozni, mert ahhoz az kene, hogy legyen valami olyan szervezet, amelyik"
    Inkább ne legyen :D Egy monopóliumot nem érdemes így kezelni. És nem is lenne megoldás.

    Ahogy nézem, egyre többen jönnek rá szakmán kívül is, hogy nem kell mindenhez Windows, meg maga a MS is elég sok mindent megcsinál Linuxra (végre rájöttek, hogy az is lehet piac, ami mondjuk inkább rossz, mint jó, mert amihez ezek nyúlnak, annak vége).
    A tudatosabb felhasználók maguk húznák magukkal azt, hogy legyen igényük többféle oprendszerre, ezekre szoftverválasztékra. (Szerencsére a MS kód minősége, meg az egyéb stiklijeik pont errefele terelik a népet.)
    Meg különben már le is sz*ja az ember a MS vergődést, mert mi van? Desktopon monopol, multicégeknél az AD és egyéb vendor lock-in-el miatt még tartja magát, az Azure pörög, de annak csak egy része a Windows alapú virtuálgép, meg ugye cloud terén bőven vannak más versenyzők. Mobilon 0, beágyazott rendszereken 0, nagygépeken 0. A felsorolt területeken szinte csak *nix származékok futnak. (Nem csak Linux, hanem AIX, HP-UX, stb.)
    Tkp. mindegy is, hogy a jónép csak Windowst lát az informatikából, az attól még csak a jéghegy csúcsa.

    "- Nincs ket evente veszekedes arrol, hogy xy disztro a jobb vagy nem."
    Erről amúgy sincs kétévente veszekedés, hanem folyamatosan van :D

    "De mivel a fenti pontok legalabb fele teljesen szembemegy mindennel, amirol a linux meg az opensource szol, "
    Amúgy nem. Pont az a jó az opensource-ban, hogy nincs vendor lock-in, tehát árulhatja akárki pénzért is (a Suse szépen megél belőle, a Redhat is megélt, amíg meg nem vette az IBM a saját cloudjuk helyett), mellette mindig megmarad a közösségi fejlesztés. És nem lehet megvenni a fejlesztőcéget, hogy konkurrencia nélkül maradjon valaki, mint ahogyan ez napjaink IT piacán elég gyakori.

    [ Szerkesztve ]

    Mutogatni való hater díszpinty

Új hozzászólás Aktív témák