Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #26725 üzenetére

    Szivesen :)
    Na most ez itt el is kerülte a figyelmemet, hogy és mindez laptop és nem asztali???
    Mindenképp asztali kellene, egyrészt a könnyebb bővíthetőség miatt, másrészt amikor dolgozik vele ez melegedni fog mint állat! De nagyon durván... ami asztaliban sokkal kezelhetőbb mint egy laptopnál. A könnyebb bővíthetőségnél az asztaliról nem is beszélve. Jah meg a másik, hogy laptop fronton ez az £1000 keret így nem egy nagy történet ... vagy a keretet növelje jelentősen, vagy a laptop dolgot engedje el.

    #26728 opr :

    "de újabban mindenki meg a szomszédja is laptopot akar..." - na ez az ami mutatja az emberek hozzánem értését. Rengeteg ember pusztán szivatja magát azzal, hogy laptopot vesz magának.

    Amibe sokan nem gondolnak bele, és igazán nagy probléma, az az, hogy ugrik a bővíthetőség és a szerelhetőség/rossz alkatrész cseréjének lehetősége. Szerintem erről (részben) a marketing tehet a "mozgás szabadságával" és társaival. Mert legtöbb átlagemberről nem tudom elképzeli, hogy 100+ ezret fizetne pluszba ugyanazért a teljesítményért máskülönben. Na de lehet, hogy sokan nem is tudják, vagy gondolják végig ezt. Mindezért a felárért van sokkal rosszabb hűtés, és feláldozza a bővíthetőséget meg a modularitást. Ellenben könnyebben ellopható. Tíz emberből kilencnél azt látom, hogy ugyanazon az asztalon van a laptop, és évente egyszer takarításkor teszi arrébb egy fél percre.

    Találkoztam mostanság sok olyan notival is ahol a ram, proci és az SSD is forrasztva volt, gyakorlatilag semmi nem cserélhető benne.
    Ez mind szándékos környezetszennyezés a notigyártók részéről. Ha egy valami tönkremegy benne, akkor kuka az egész.
    és akkor még nem mondtam el, hogy a touchpad meg a laptop billentyűzet mennyivel kényelmetlenebb mint egy rendes egér és billentyűzet. Ha ezeket is raksz a laposhoz, akkor az asztalon a helyigényed máris nagyobb mint egy asztali gépnél. Ráadásul ha belegondolsz, hiába használod konnektorba dugva, az akksit kifizeted, hiába használsz külső monitort, ami a laptopon van, szintén kifizeted.

    Ezt a postot akár meg is mutathatod neki nyugodtan, hátha elgondolkodik :)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák