Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    Kozben megvolt a beszelgetes a videovagni tanulni akaro haverral. Teljesen racionalis volt es jol allt hozza a dologhoz nagyon (es az a tipusu ember, akit alig birtam meggyozni, hogy nem, nem kell fizetnie semmit... Neki nem).

    Szoval, a dolog vege az lett, hogy dobperges...
    Lenovo Thinkpad X1 Extreme Gen 3, 15.6" UHD, i7-10750H, 32GB RAM, 1TB SSD,1650Ti, bonatatlan, uj gep, ket ev premium on-site lenovo gari, £1450.

    Amiert vegul erre esett a valasztas:
    - Mindket memslot SO-DIMM, nem forrasztott undormany, tehat ha kell, 64GB-ig fel lehet upgrade-elni konnyen es olcson, hazilag.
    - Ket pcie m.2 slot, tehat ha kifut abbol az 1Tb-bol, ami most benne van, csak bepattintunk melle egy masikat es kesz. Valoszinu kesobb az is keves lesz, de amihez nem eleg 2-4Tb, ahhoz mar ugyis NAS kell, vagy valami hasonlo, ami boven tulmegy egy laptop keretein (vagy ha nem, akkor is aranytalanul draga.. Most meg, aztan ki tudja, par ev mulva lehet a 8Tb/stick is megfizetheto lesz).
    - 4k szinkalibralt 15.6" kijelzo, raadasul a fasza, fenyes fajta (de szvsz nem az OLED)
    - Ugyan nem tul eros, de csak van benne dedikalt vga (1650Ti 4GB)
    - Thunderbolt 3, tehat ha a 1650Ti keves lesz, kulso vga megoldja
    - Nem hasznalt vagy refurbished, hanem opened/never used corporate stock
    - Meg ket ev 24 oras on-site gari
    - Win10 pro licenc benne van az arban

    Amiben nem tul jo a gep:
    - Akkuidoben ez a szeria konkretan fos. Ha 4 orat bir, mar orom-boldogsag van. De a srac azt mondta, hogy leszarja, ugyis viszi magaval a toltot, es ugyis delutan/este lesz hasznalva, konnektor mellett, utazas alatt is.
    - Ha hasznalod, mint minden hasonlo mobil workstation, hangos. Erre annyit mondott, hogy van PS4-e, megszokta a ventihangot, le se szarja. :DDD

    Szoval ez lett a dolog vege, ezen felul Davinci Resolve free + egy £15-os Udemy kurzus.
    Nem is szarozik, ma ha hazaer a dolgabol, ra is nyom a rendeles gombra.

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák