Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz hcl #27687 üzenetére

    Csekk se véd meg...
    Saját történet, igaz vagy 10 éve történt:
    December 15. körül ír az asszony, hogy kikapcsolták az áramot. Én melóban, Ő otthon az akkor 2 éves gyerekkel, csak hallotta, hogy valami maszatolás van a folyosón (panel, ajtótól nem messze villanyórák), aztán egyszercsak nyista áram. Kimegy, villanyóránk le van plombázva. Két nappal előtte pakoltuk tele a hűtőt karácsonyra...
    Nézek, hogy wtf, mi az, hogy lekapcsolták a villanyt. Azt hittem, csak szivat, amíg nem küldött fotót. Melóból elkérem magam, hazarohanok, csekkek elő, minden be van fizetve. Ok, felhívom az eon-t (vagy mi volt a szolgáltató neve), én nem járhatok el az ügyben, mert nem az én nevemen van, hanem a tulajén (albérlet ugye). Ok, akkor mi kell ehhez? Meghatalmazás... Fasza, de ugye nincs áram, ki se tudom nyomtatni. Pánikban körbetelefon, kinek van szabad hely a hűtőben, mert éppen kb 50.000 forint romlik megfele (10 évvel ez előtti 50.000). Nagy mázli, havernak van kocsija, szabad helye a hűtőben (pár nappal később terveztek bevásárolni, illetve azért így se volt elég hely, vagy 4 embernél lett szétdobva a kaja végül), nyomtatója mindene, plusz egy extra feltöltött mobilakkuja, hogy legalább telefonunk legyen.
    Felhívom a tulajt, mondom neki mivan (gondolhatod ez mennyire kínos beszélgetés volt), megvan a meghatalmazás, de azért Ő is akkor már átnézi, hogy tényleg be van-e minden fizetve... Borzasztó égő volt.
    Ok, másnap szombat, köcsög eon ügyfélszolgálat kb csak papiron van nyitva, úgyhogy egy órával nyitás előtt odamegyek... Így leszek kb a tizedik, aki sorszámot húz, körülöttem népekkel beszélek, felének ugyanez van.
    Sorra kerülök, megyek oda, mondom ki vagyok, mondja a nő, hogy xy csekk nincs befizetve. (A beszélgetést udvariasan kezdtem nagyon, de nem úgy fejeztem be, pedig nagyon nem szeretek azzal veszekedni, aki nem a bajom okozója)
    De be van, itt is van.
    De nincs, mert az Ő rendszerében az van, hogy nincs.
    De le se szarom a rendszeredet, itt a fizikai csekk, kapcsold vissza az áramot.
    Nem, ez nem így megy, be kell fizetni, plusz a visszakapcsolási díjat, összesen 28k.
    De nincs mit befizetni b+, minden számla be van fizetve!
    Ok, akkor tehetek panaszt, 15 munkanapon belül kivizsgálják, aztán ha igazam van, akkor 3 munkanapon belül visszakapcsolják az áramot, természetesen ingyen. Aha... Dec 15 van karácsony minden jön, tehát talán január közepére. Anyádat.
    Akkor vegyük fel a panaszt, vagy kifizeti?
    Ha kifizetem, mikor kapcsolják vissza?
    3 munanapon belül.
    Jó, kifizetem, de panaszt is teszek.
    Azt nem lehet, a fizetéssel elismeri a hibáját. (mindezt végig mosolyogva adja elő az olcsó kis kurva)
    Jó. Kártyával szeretnék fizetni.

    Végül hétfőn visszakapcsolták az áramot. Olyan ideges voltam, hogy füstölgött a fejem. Akkor még bagós voltam, amint kiléptem az épületből, gyújtottam is rá, másik arc a reggeli sorból akivel ugyanez történt, szintén ott volt. Ugyanez a sztori, ugyanez a beszélgetés nála is. Nem fogok hazudni, ez a szitu ott és akkor egy nagyon szép lökést adott ahhoz, hogy ma már ne Magyarországon éljek, és ha kérdezik, hogy vissza fogok-e költözni, azt mondjam, hogy hamarabb fűrészelem le a golyóimat egy savba mártott rozsdás merőkanállal, mint hogy még egyszer egy hónapot is ott éljek.

    Később kiderült, hogy ez amúgy egy ilyen kis barátságos akció volt az eon részéről, rengeteg ember járt így, voltak is belőle cikkek mindenféle híroldalakon. Jogorvoslat, pénz vissza, esetleg akár egy bocsbazmeg bárhonnan? Nem. Soha, semmi, sehonnan.

    Szóval, abszurdisztánban a csekkedet max arra tudod használni, hogy begyújts a tűz alá, esetleg papírrepülőt tudsz belőle hajtogatni, vagy akár be is vazelinezheted és feldughatod oda, ahova nem süt be a nap, mert hiába van igazad, szart se érsz el vele.

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák