Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #29265 üzenetére

    Hát lehet...
    Igazából jobban belegondolva nekem visszalépés volt a 14-es és a 19-es után is (mert az Eizo kipurcanása után nyilván visszatért egy időre mivel nem volt más), és de így jobban meggondolva a korát mindenképp tiszteltem (1984-es volt a hátulján lévő tábla szerint), de ettől eltekintve egy vacak 800*600@60hz crt volt, olyan gömbölyű képernyővel, hogy rossz volt nézni, az egyetlen extrája az volt, hogy színes.
    Nem véletlenül jött, majd ment 3000ft-ért (Akkor is amikor még a 14"-osok tizen ezerekért mentek) nekünk semmi értéke nem volt, de biztos van akinek igen.
    Ez pont olyan mint általában a retrozás, pl nekem a Pentium 4 / Athlon XP időszak mai napig a favorit, de Celeron 300-ig visszamenőleg hozza a szép emlékeket, és megtudom érteni. Pentium 1-ig már csak emlék darabok vannak és azok sem olyan szépek, Pentium 1-től visszamenőleg meg a Commodoreok kivételével nekem minden "szemét". Csupán azért mert semmilyen nosztalgiafaktora nincs számomra, mai szemmel totál használhatatlan még kb arra is, hogy az általam óhajtott retro szintet hozza. De másnak (van itt egy topic ahová én is járok a fórumon) egy 286-os is kincs, pláne ha működik. De találkoztam olyannal is, aki szerint meg 1st gen Core CPU-k alatt volt minden szemét (sokkal fiatalabb nálam, mint kiderült ő meg azzal kezdte a PC-s pályafutását). Nagyon számít ki melyik korszakban kezdte, és azokban a korszakokban, a ritkább/érdekes/csúcs hardverek nagyon vastag árcédulát tudnak kapni.

    Akkoriban az a monitor épp rosszul öregedett, olyan volt számunkra mint ma egy 25 és 30 év közötti autó, hogy életútja során a legkevesebbet akkor éri, már egy elavult ócskavas, de még nem veterán.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák