Új hozzászólás Aktív témák

  • solena

    tag

    válasz Top cat #32371 üzenetére

    Szanaszét:D Az elmúlt egy évben annyi meló lett, hogy reggel 8kor eltakarodtam dolgozni, este hét-félnyolc hazaestem, és olyankor már a hétvégén sem akaródzott gépet kapcsolni. De május vége óta van új kolléga, kezd kicsit több energiám lenni (úgy néz ki végre betanul, ügyes gyerek:) ), úgyhogy nem csak olvasgatni, de reagálni is van erőm. Mert természetesen mindenkinek minden is kell, lehetőleg ingyen, vagy még olcsóbban, és tegnapra is késő:))

    Patch-kábelt nem fonok, nekem hosszú a hajam ;]

    Sztori a közelmúltból, bár korántsem olyan színes-érdekes, mint KROK640 kollégái szoktak lenni:
    Öreg, nyugdíjas gázszerelő (azért fontos, mert ez a típus ritka nagy farok tud lenni, nekik tényleg minden IS kell, és TEGNAPRA, eddig akárhányba bontlottam, mindegyik ilyen volt) , szombati napon bejött, hogy mikor tudnánk kimenni, akár aznap is (szombaton egykor zárunk, az aznapi meló már be volt ütemezve, hogy mivel kell haladni, ráadásul magassarkú volt rajtam, abban meg nem vagyok hajlandó vezetni, veszélyes). Nem volt kedvem hozzá, de akkor hétfő reggel nála kezdek, az még szabad. Tegyük hozzá, váltig állította, hogy covid előtt nem sokkal vette a gépet, igaz, használtan, tőlünk (pontosabban, főnökömtől, akkor még a közigazgtásban toltam a szopórollert). Ha helytálló az állítása, akkor valószínűleg 2. gen pentium, 4gb ram, legfeljebb még merevlemezes és w8, ha nem engedte frissíteni, azzal még azért lehet mit kezdeni. Faszt. C2D celeron, 2gb ram, ddr2, 80gb hdd, w7. És a telepítés ideje alapján 2016 tavasza. Mikor közöltem vele, hogy ez nem covid előtt nem sokkal lett véve, éppen, hogy csak le nem tépte a fejem. Irgalmatlanul lassú volt, HDD halódik, nem bad sector, csak szimplán iszonyatosan öreg, és a rendszer is több sebből vérzik, még w7-hez képest is. Karbantartást akkor látott utoljára, mikor megvette. Egy-két dolgot kellett volna állítani. Kétféle víruskergető, csakhogy végképp kinyírja a HDD-t, meg ne legyen ideje semmit sem csinálni, meg sokminden apróság, rosszul letörölt programok, stb. Nagyjából állítottam pár dolgot, egy órába belefért, pénz elkér, eltakarodtam.
    Még aznap délután hív, hogy ezt meg azt elfelejtette mondani, holnap reggelre menjek már ki. Legyen, kimentem, még egy-két dolgot beállítottam, msconfigban letiltottam még pár dolgot, de már érezhetően nem volt kerek a sztori, és mivel már előtte nap elkezdtem pedzegetni a másik gép dolgot, megint előhozakodtam vele. Neki nincs pénze. Ok, de akkor ezt a gépet azért lassan el kell engedni, és figyelje, hogy ha valami gáz, csörögjön, mert ha fontosak az adatai, akkor muszáj még azelőtt lementeni, hogy már el se induljon a lemez. Adtam a gépne egy újraindítást, hogy érvényesüljenek a beállítások, de öt perc után is még homokórázott (normális volt a tempójához képest), úgyhog otthagytam, hogy ez majd újraindul, ha gáz van, szóljon. Egy kanyi vasat nem kértem, ez még belefért, nem sokat voltam ott, régi ügyfél.
    Másnap, éppen, hogy csak habzó szájjal nem hív, hogy szétbasztam a gépét, nem indul el rendesen, egy örökkévalóság, míg betölt, ez nem volt így... Nagyon gyorsan le lett állítva, hogy várható volt, mert bele kellett túrni pár dologba, ami eddig nem volt, a lemez sem mai gyerek, simán lehet, hogy most akarja magát megadni, amint tudok, kimegyek.
    Csütörtökön kollégát zaklatja (ő vette fel a telefont), hogy mekkora trógerek vagyunk, kifizetett, ha nem kell a munka, adjuk vissza a pénzét, stb. Pénteken reggel kimentem, helyretettem az öreget (nem küldtem el a picsába, pedig megérdemelte volna, és az orra alá dörgöltem a jótállási jegyének a dátumát. 2016 tavasza. Akkor befogta.), és közöltem, hogy a gépet be kell vinnem, hogy ott meg tudjuk nézni, mi baja van, és mit lehet vele kezdeni. Bevittem, lényegében "csak" a torka véres. Elmondtam neki telefonba, hogy mi a helyzet, hogy ez másik gép. Vagy, nagyon szívesen kimentjük az adatait, de ezt a gépet engedje el. Éppen, hogy csak nem rámbaszta a telefont, hogy majd bejön megbeszélni, azóta is, de szerintem szombaton fogja beenni a lepra.

    És ez csak az egyik legutóbbi eset, amivel néha meg kell küzdeni; ott van a külföldi 3. világbeli diák, aki nekiállna alkudozni (persze angolul, és vágjak hozzá fapofát :P ), a fiatal nagymutter, akinek a kisunokája a szemefénye, de csináljuk már meg olcsóbban a tabletet, mert a kisgyerek csak azzal tudja lekötni magát, meg a pár, akinek a nőtagja szerint túlárazott szarokat árulunk (és konkrétan ezt így megmondta a szemembe)...

    Szóval, nem unatkozunk:))

    Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

Új hozzászólás Aktív témák