Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #35721 üzenetére

    " első körben lehozzák a csillagokat. Aztán egyre fogy az ajánlat, és a végén meg már nem is érné meg ott dolgozni" - így nem mentem el egy céghez dolgozni 2016-ban. Volt is egy szimpatikusnak tűnő cég, kérdezgettünk pár dolgot, majd rátértük és mennyit lehet megkeresni? Akkoriban kint nekem a 320K-t karcolta a fizum, nagy erélyesen bedobtam 250-270-et, úgy voltam vele ennyiért maradnék is itthon akár hosszabb időre is. A HR-es meg bedobta, hogy szerencsénk van, ez ott nem egy megkereshetetlen összeg, pont ilyen külföldről hazatérőket keresnek, szóval jó helyen járunk! Reklám tol eltesz, elköszönés, hogy majd akkor keressük.
    Ez volt november elején február elején ahogy fogyott a pénz úgy gondoltuk haverral, hogy vágjunk bele. Miután elküldtük az angol önéletrajzot, jött egy angol nyelvű telefonhívás körülbelül 15-20 perces telefonos interjú. Sikeres abszorválás után pár nap múlva visszahívtak, hogy mikor és hová menjünk be.
    Ezután a várakozásokkal, körbevezetésekkel együtt kétkörös interjú. A második alkalommal (teszt, beszélgetés stb. ; itt mellesleg kiderült, hogy van szombat és vasárnapi munkanap is, amiről eddig szó sem volt!) kb az egész napunk el is ment, ám de sikerült, megérte. A végén a részletek megbeszélésénél jött az, hogy na akkor mennyi az annyi, mert a börzén a kolléga 250-270-et mondott. Erre elkerekedett a HR-es szeme és azt mondta, hogy volt már olyan akinek volt olyan hónapja, hogy 170-et is sikerült megkeresnie a cégnél, de általában 120-150 ami teljesíthető, ez ugye nagyban függ a megoldott ticketek számától is. Ő nem érti, hogy a kolléga miért mondott 270-et, hogy mondhatott ennyit.
    De a lényeg, hogy ez minket első 3 hónapban nem érint, mert először pár hetes tréning, ami ha sikerült, akkor 20 ezer ft "tréningtámogatás" (tehát az első hónapban 20 ezret keresel), majd az első 3 hónap jön, akkor 120K a fizetés, de csak 80-at kapsz meg belőle! Majd utána a harmadik hónap után, 80K és a 120K közötti részeket amiket nem fizettek ki, (ami eddigre 3×40 azaz 120K) egy év alatt részletekbe (tehát 12×10 ezer formájában) megkapjuk mint extra jóváírás. (Ugye ez meg arról szólt, hogyha felvettek és lehúztad az első 3 hónapot, akkor ne akard őket otthagyni, különben bukod a már részben megkeresett pénzed). (vagyis olyan mintha 130K lenne az alapbér + a ticket bónusz). Nyilván ez a második évben visszacsökken 120 + ticket bónuszra (ami 0 és 30 ezer között volt), kivéve ha éves béremelés van mindenhol.
    Hát én ránéztem haverra, és azt mondtam, hogy én már döntöttem, köszönöm a lehetőséget, de ennyiért kihagynám. Pár perc múlva haver is kijött, ő elvállalta mert nagyon kellett neki a pénz, 9 hónapot húzott le ott, egyszer sem volt meg neki az extra ticket bónusz (vagyis a 130-at sosem haladta meg a fizuja) --> nesze neked 270K ...
    (Egyébként találkoztunk egy csaj ismerősünkkel az interjún ő már előttünk járt. Este ráírtam, és kiderült, hogy ő sem vállalta, mert ugyanazt a "fantasztikus" ajánlatot kapta mint mi)
    Jah és haver lehúzott ott 9 hónapot, tudott mesélni, amellett, hogy a 130-at sosem haladta meg a fizuja, mivel nem volt családja megkapta az összes péntek estét, szombat délelőttöt, és vasárnap délelőttöt, ami egyébként a három legeslegrumlisabb időszak volt egész héten, ehhez képest minimális pótlékkal. A dolog apropója meg az volt, hogy ezek az idők kellenek a családosoknak, meg az 5+ éve ott dolgozóknak.

    De amúgy én is azt vettem észre, hogy így csinálják, a szép ígéret szépen lassan fokozódik egyre kevésbé szép irányba.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák