Új hozzászólás Aktív témák

  • qnadam

    veterán

    válasz KROK640 #9479 üzenetére

    a látszat ellenére nagyrészt normális ügyfeleim vannak (a hülyéket ugyanis szép lassan igyekszem leépíteni), a sztoriban szereplők is értelmesek, csak pont most jöttek össze az apró hülyeségek. elsőre elismerték, hogy valóban ők cserélték össze a két fájlt, elnézést kérnek, és lécciécci. én cserébe elmondtam hogy akkor viszont ennyivel később fogják megkapni, ezt elfogadták, mindenki boldog. plusz korrektül fizetnek és nem alkudoznak. vagyis de, egyszer alkudtak felfelé :D (régi jó barátom vitt oda, ő mondta első alkalommal, hogy legyen inkább annyi. annyi lett.)

    a feliratos egyszerű ügy, meg kell neki mondani, hogy mennyi idő a meló, ami ennyi órabért ad ki, annyiért ő belekezdene-e. egy délután alatt bőven össze lehet csapni, gépi fordítással és automata időzítéssel megcsinálom ötvenért :))

    és akkor másik ügyfél: színházi táncelőadás-sorozat, én szoktam felvenni és vágni is, viszont most szóltam, hogy nem lesz kedvemidőm vágni. a csapatban rendezőasszisztensként-mindenesként van egy csaj, most gyerekkel otthon, ráadásul végzett vágó, ő elvállalta, mi baj lehet...
    a felállás az, hogy a közeli kamera hdv, a totál 4k (így utólag be lehet állítani, hogy mennyire széles legyen a kép, jelenettől függően), a színpad szélén meg egy akciókamera 2,5k-ban. ehhez idén a 4k bérbeadójától kaptam tesztelni egy kis sony milcet, azt leraktam oldalsó 4k totálnak. mondtam a vágónak, hogy így egy előadás kb 100 gb, adjam-e vinyón, vagy jó a google drive. jó a drive, jó internetje van. később már hallottam morgást, hogy jaj de sokáig tart letölteni 4 előadásnyit...
    és akkor most megkaptam, hogy mi készült ebből. a kész anyagot 8 gigás pendrive-on árulják, én 9 gb cuccot kaptam kérdezem, hogy ez így hogy fér fel? jaaa, ebből tömöríti át kisebbre, mert olyan sokáig tart újrarenderelni... jól kezdődik.
    aztán belenéztem... az egy dolog, hogy rosszul van vágva, de csak a közelit meg a totált használta (így ugye egy darab tengelyváltás nincs 2x40 perc alatt), ráadásul a 4k képet 100%-on hagyta, így csak a kép közepét látjuk, a széléről meg folyton lelógnak szereplők :W még szerencse, hogy a nevem nincs rá kiírva.

    istálló? gazemberség? hupákolás?

Új hozzászólás Aktív témák