Új hozzászólás Aktív témák

  • elder troll

    senior tag

    válasz bambano #9650 üzenetére

    A könyvelő kinyomtatja a számlát, mert alapvetően nem kijelzőről könyvel. Szokás ellenőrizni a könyvelőprogramba felvitt adatokat, és a sok papír alapú számla között nem kezd el a mail-ek között kutakodni, hogy vajon az adatrögzítő jó számokat és áfakulcsot könyvelt.
    Amúgy igen, adóhatósági szempontból a műsoros wc papírral egyenlő az a kinyomtatott e-számla, és eredeti fájlformátumban kell "tárolni". Szóval ellenőrzés esetén az eredeti pdf-et kell nekik elküldeni.
    Amit viszont sokan elfelejtenek, hogy a befogadó féltől meg kell kérdezni (nyilatkoztatni), hogy elektronikus formában szeretné vagy sem a számlát megkapni. Ez a szállítóktól szinte kivétel nélkül elmarad, és a számítógépet még bekapcsolni sem képes vállalkozó dolgát nehezíti meg. Vagyis nem, mert a könyvelő nyakába varrják ezt is, figyelni kell erre is az n+1 ökörségen kívül.
    Annyira sötétek a népek átlagban, hogy a nav online is komoly gondot okozott, sőt még a számlázz.hu fiókot is nekünk kellett megcsinálni 90+%-nak. Amin lefostam a bokám, hogy megcsináltam az online számla regisztrációt, megcsináltam a számlázz.hu fiókot, összekötöttem a kettőt, és a páciens valahogy megváltoztatta a jelszót úgy, hogy azóta senki sem tud belépni, a számlázz.hu segíteni nem tud. Nem mellesleg a 3 folyamat után meg kell várni, hogy a szerencsétlen kiállítson egy számlát, és csak utána lehet elküldeni a SZAMLAZO ányk nyomtatványt, mert amúgy megbaxnak, ha nem teszed. Szóval figyelgesd az összes idiótát, hogy melyik számlázott, mert egy hónapon belül be kell jelenteni azt, amit regisztráltam külön, összekötöttem a számlázó fiókkal, stb...
    Agyrém az egész, covid óta így is megtízszerezték a munkánkat, miközben megy a hab duma az adminisztráció csökkentésről.

    Amit felvázoltam az naih szempontból amúgy eléggé aggályos szerintem. Szóval lehet válogatni, hogy a nav vagy a naih izéljon meg, mert jól nem lehet csinálni. Elmagyarázni és megtanítani az összes ügyfelet kb 1-2 évszázad talán elég lenne, de a mentális képességek függvényében akár fél évezred is lehet belőle.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák