Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz tmscsaba #1225 üzenetére

    Nem az a lényeg, hogy honnan hová nézel a kamerával, hanem az, hogy az égen a felhő piros, és a hó is piros. Például a másik kamerával összehasonlítva, azonos körülmények között.

    A túlszaturált és túlélesített képnek egyetlen feladata van. Hogy a tesztkép alapján sokkal vonzóbb legyen, de hosszabb távon kifejezetten káros, hogy mindennek van egy fekete éle (kiemelt kontraszt a széleken), amit utólag kell blurozni, és minden egyes videót dupla annyi ideig kell renderelni.

    Villanyszámla: Ha szerinted nem mutatkozik meg a villanyszámlában, hogy a 85–90% körül járatott processzor 5 vagy 10 órán át renderel, akkor nincs mit mondanom. Bármilyen videoszerkesztőben a színkorrekció időigényes feladat, mert minden egyes filmkockán végre kell hajtsa a korrekciót.

    A gyorsulásmérő és egyéb adatok, pl térkép beleégetése a videóba azt eredményezi, hogy azt a snittet többet nem lehet semmilyen más céllal felhasználni. Ez olyan fölösleges fícsör, mint az időbélyeg, hiszen a készítés dátumát inkább a metaadatoknak kell hordozniuk. Ezeket az adatokat is, amennyiben valóban szükségesek, a metaadatokban kéne tárolni. Esetleg egy kapcsolódó szöveges fájlban, amit egy analitikai rendszerben lehet olvasni, grafikonon megjeleníteni stb.

    „Ami nem tetszik, felvétel közben powerbankot rádugva, nem viszi át az áramot, csak miután kikapcsoltam a felvételt.” Ezt általában egyik kamera sem tudja, a GoPro is csak speciális Powerbank segítségével. Felvétel közben nincs töltés, ami hülyeség, hiszen pont az lenne a lényeg, hogy folyamatosan biztosítsuk a kamerának a tápellátást. :)

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák