Új hozzászólás Aktív témák

  • Szili17

    aktív tag

    Multicast reagálok:

    - Ha a Waze háttérbe kerül sokáig leáll magától (egy idő után, sose mértem le). Igen ez szívás motoron. Evvan. :(
    - A lockscreen szerintem nem küldi háttérbe, vagy hát fene tudja. Utána megnyílik az app ami előtte előtérben volt, ez alól a Waze sem kivétel, bár kétségtelen, hogy ugye a fenti móka ↑ itt is igaz, leáll egy idő után így is szerintem.
    - Nem lehet "a térképet offline letölteni". Olyat lehet hogy online görgeted itt-ott és akkor lehúzza a csempéket, meg amikor utat tervezet akkor is frissíti a mentén. De ez lássuk be elég körülményes. Egy megyét még csak-csak lescrollozgat az elkeseredett ember, de országokat...
    - Nekem SGS4-em van, ott van egy "Intelligens kezelő" nevű app Lollipop alatt (v5 droid), ott lehet whilelistelni hogy ne csapja ki a sokáig futó appokat. (Jó, most meggondoltam magam, megnézem hogy 20p múlva is fut-e így a Waze.)
    - Ha nincs online kapcsolat, akkor a Waze nem gyűjt semmi, mert nem tud. Eltűnsz a térképről, számára olyan, mintha kilépnél az appból. Nem a kilométerek sem gyűlnek, hisz "nem vagy ott" és nem nem cache-eli, a lezárást sem, meg dugót sem okoz, meg jelenteni sem tud és nem a jelentéseket sem cache-eli.
    - A Google csak a jelentéseket veszi át (baleset, veszély, ilyesmi), mást nem. A Google ad forgalmi adatot, ott ahol a Waze-nek nincs. Ez mondjuk Magyarországon szerintem fordítva van inkább, a Waze-nek van ott adata ahol a Google-nek nincs, de akkor sem kapja meg.
    - Azt hogy miért vette meg, csak a Google tudhassa. Persze nem tudom hogy min dolgoznak, de azt igen, hogy a Waze és a GoogleMaps térképe iszonyatosan más (csak meg kell nézni a két szerkesztőt), hírmondóból nem hasonlítanak egymásra, ezért nem is fogják átvenni egymás térképét.

    OFF: A Google térképét pokoli nehéz szerkeszteni és a módosításokat pusztulatosan kínkeserves keresztül verekedni időnként (random reject a hibák korrigálására, meg hasonlók), ezzel szemben a Waze-nél ez tipikusan napok kérdése. Persze ennek is megvan a maga veszélye. "Ez ilyen". :)

    "Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

Új hozzászólás Aktív témák