Új hozzászólás Aktív témák

  • Gido

    csendes tag

    Aki a 3D miatt aggódik, annak érdemes kicsit utánaolvasnia. A benchamarkok mérnek egy maximális képességet amiben elvileg lemarad ez a telefon, de valóság árnyaltabb. Először is ha többször lefuttatod a benchmarkot akkor a mate kb ugyanazt hozza, a többi telefon meg egyre alacsonyabb értéket, főleg az s810-esek, mivel ahogy melegszik úgy vesznek vissza a teljesítményből. Máris csökken a különbség a teljesítményben ha játszol vele 15-20 percet...
    Másik kérdés a felhasználás, alapvetően játékok és a VR ami leterheli a GPU-t, utóbbihoz tényleg nem alkalmas a mate 8, de 6"-on FHD egyébként se elég erre, szóval nem hiszem ez valós igény lenne, ellenben a játék kérdés megint érdekes. Tapasztalataim szerint androidra nincsenek annyira jól skálázható játékok mint PC-re ezért legtöbb esetben nem mernek grafikailag nagyon elrugaszkodni, mert ha csak a legcsúcsabb telefonokon fog futni nem lesz rá kellő kereslet. Legtöbb játék kb a középmezőnyt veszik célhardvernek ahhoz képest meg a mate 8 jelentősen jobb. Pl a tavalyi G4-et elvileg veri GPU-ban, márpedig arra sincsenek panaszok, hogy játékokhoz kevés lenne. Idei telefonokkal hasonlítani meg kicsit igazságtalan, attól hogy nálunk még viszonylag új ez tavaly év végi modell. Ha viszont így nézzük akkor CPU részben meg nem annyival rosszabb az ideieknél pl a s820-at veri multicore tesztben :)
    Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni hogy a többi GPU nagyobb felbontáshoz készült, ez meg csak FHD-s telefon. Szerintem összesítve huaweinél nagyon jól eltalálták a CPU-GPU-kijelző-aksi összeállást, emiatt gyors, nem melegszik és jól bírja aksival egy teljesen jó kijelzővel. Ha meg valakinek csak a nyers erő számít akkor ott a lehetőség mindig megvenni a samsung aktuális csúcsmodelljét, ami CPU és RAM milyenségétől függetlenül néha beszaggat és naponta kell tölteni de a tesztekben gyors (persze főleg gyári állapotban, romcserével sokat javul ez is). Nem vagyok samsung ellen, szerettem az eddigieket, csak nem látom hogy annyival jobb lenne a valóságban mint ahogy egyesek hiszik egy teljesítményteszt meg a megemelt ár alapján.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák