Új hozzászólás Aktív témák

  • Pompi

    MODERÁTOR

    válasz mhydas99 #1148 üzenetére

    Lehet már nagyon off, mert ez a P20-ról szól és nem a P20 Pro-ról, de ha már belementetek.

    Ezek a specifikációk papíron. Valóban jól mutatnak leírva. Én 9 hónapig használtam S8-at (előtte S6 majd S7 volt, tehát elég ideje rajta voltam a Samsung vonaton) és 2 hete P20-at. A következő sorok az én véleményemet, én preferenciáimat jellemzik, lehet van akinek pl. egyik vagy másik feature elengedhetetlen, ami pl. nekem nem az.

    A Gorilla Glass 5 ide vagy oda a kijelző karcolódik. Csak kipucolt (!) nadrág zsebben hordtam, soha semmi nem volt mellette, pár hét után jöttek a hajszál karcok és lett rajta nagyobb is. Fóliát / üveget szinte lehetetlen rá tenni normálisan, próbálkoztam többfélével. Nagyon szép és hightech az íveken lehajló kijelző, de szerintem több baj van vele, mint értelme. Nálam - hangozzon ez bármennyire furcsán - ez volt a döntő a cserénél - nekem egy 200+ ezer forintos telefonon ne kelljen karcokat néznem.

    Az IP68 is nagyon jó dolog, de ha mégis beázik valamiért (láttam már ilyet), akkor a Samsung szétteszi a kezét, hogy nem rendeltetés szerűen használtad - szóval medencébe nem ugranék vele, persze vész esetére jó lehet.

    Vezeték nélküli tölthető telefonom van a 2012 azaz a Nexus 4 óta, kipróbáltam mindegyik telefonnál, de napi rutin szerűen nem használtam sose, mert lassú. Inkább 10-20 percre rádugom a gyors töltőre, többet ér, mint, hogy csordogáljon bele az áram - de lehet vannak már jobbak, elképzelhető, nekem ez pl. nem fontos. A Huawei ugyanarról a Quick Charge-os Blitzwolf töltőről amiről az S8-at is töltöttem 2x több áramot vesz fel azonos idő alatt - és már az S8 sem töltődött lassan.

    Az, hogy a P20 nem AMOLED nekem külön előny, nem kell rettegnem, hogy beég a Waze.

    Videóban nem egy ász a P20 (még?), mert csak 1080 30p-ben van stabilizáció, de mondjuk ott viszont jobb, mint az S8-on.

    Az akkumulátorral lényegesen jobban bánik a Huawei.

    Az ujjlenyomat szenzor és az arcfelismerő sebessége fényévekkel gyorsabb, mint a S8-nál. Nekem az is jobb, hogy elöl van a szenzor, asztalon, autóban sokkal kényelmesebb.

    Ha már ujjlenyomat szenzor, akkor zseniális, hogy azzal lehet navigálni, nem kellenek virtuális gombok, mint a Samsungnál, amik vagy elvesznek a kijelzőből, vagy egy külön mozdulat előszedni őket.

    MicroSD-vel nem lehet bővíteni, de van benne 128GB, azért ennyi tárhely a felhasználók többségét kielégíti, viszont igaz, hogy akit meg nem az nem tudja bővíteni.

    Amit kihagytál az talán a selfie kamera, az a P20-ban egy vicc a fix fókuszával, illetve az értesítési led sem az igazi, már csak a mérete miatt.

    Összességében, számomra (ahogy az elején is kiemeltem, számomra), a P20 jobban használható telefon, ezért is írtam le ezeket, hogy adott esetben szépek a specifikációk, de a valós használat mást mutathat.

    De persze ettől amiket leírtál papíron úgy vannak, és lehet valakinek döntő valamelyik hiányosság a Huaweiből.

    [ Szerkesztve ]

    Feel Good Inc.

Új hozzászólás Aktív témák