Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog (1)

    válasz bkercso #92 üzenetére

    Akkor én még szerencsés vagyok, csak laktóz intoleráns vagyok.

    Légy büszke! Mi őrizzük az eredeti vérvonalat. A többek már mutánsok. :DD

    Az Európa területére betelepülő emberek kivétel nélkül tejcukor érzékenyekké váltak a csecsemőkor végére. A meandervölgyi populáció alkalmazkodott az egész életre szóló tejfogyasztáshoz. Tőlük keveredett át az őseink génszerkezetébe a laktáz folyamatos termelése, ami a tejcukor bontásához szükséges.

    Ennek hiányában a tejcukor leér a bélcsatorna azon részébe, amiben már a tejcukor terülj - terülj asztalkám a baktériumainknak.

    Az emberi populáció 75%-a "normális", ez nem betegség! Sajnos az élelmiszeripar bármilyen élelmiszerbe hajlandó benyomni a tejcukrot. Akinek a teljesen megszűnik a laktáz termelése, annak rémálom az étkezése. Bármiben előfordulhat a laktóz. Azt nem kell cukorként feltüntetni a termék címkéjén, szénhidrát.

    Én szerencsésebb vagyok. Kis mennyiségű laktóz nem okoz nagy gondot. A reggeli kávé tejszínnel még rendben van. (A cukor nem oldódik zsírban, a tej vizes részében marad a java része.)

    Sajnos a gyerekek esetében más tüneteket okoz az intolerancia, mint a felnőtteknél. Ezért még ma is előfordul, hogy félre kezelik a gyerekeket.

    A valódi rémálom nem a mi problémánk! A tejfehérje intolerancia sokkal keményebb betegség. Egy pohár tejjel ölni lehet.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák