Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tvamos

    nagyúr

    válasz Dominó85 #31 üzenetére

    Ha egy földműves beteg volt, meghámozott két-három lilahagymát, megette nyersen, majd este mézes fokhagymát evett és kutya baja sem lett pár nap után.
    Vagy nem ebredt fel egyeltalan! Nem voltak azok olyan szep idok. Nincs jobban igaza egyikotoknek sem. Marmint... az persze lehet, sot valoszinu, hogy ujra csokkenni fog az emberek varhato atlageletkora...

    (#32) Suker10 válasza daa-raa (#24) üzenetére
    Errol a tejporos dologrol en is hallottam. Azota jobb szeretem a foldmuvestol venni a tejet, ahol latom a tehenet is. (A vizet en is hozza tudom onteni otthon, igybszabajozom a zsirtartalmat. :)) ) Mondjuk amiota lattam filmet valami maj parazitarol, ami a csigabol megy a tehnbe... szoval azota csak forralva iszom. (Regebben beszeltek tbc-rol is...)

    [ Szerkesztve ]

    "Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

  • szaszlaci

    addikt

    válasz Dominó85 #31 üzenetére

    Meglepődsz, de én is így gondolom, ahogy leírod. Sőt, sokkal ígyebbűl. Ha leírnám, két szó után rám sütnék ezen az oldalon az "összeesküvés elméleteket gyárt", meg még valótlanabb jelzőket.
    Azonban vannak kivételek, amiknek a feldolgozás jót tesz, ilyen a tej is.
    Mondok mást a sok közül: a hús nyersen természetes, a feldogozás pedig a hőkezelés. Anélkül nem alkalmas emberi fogyasztásra. Akkor most mi a jó?

    Nem csak a tévé mossa az agyat, hanem látszólag a másik oldalról az internetes baromságok is. Tipikusan Platón barlangja. Az olyan ökörségeket pedig csak megemlítem, hogy a tej teli van tehénszarral, vérrel, gennyel, és csak azért hőkezelik, hogy ez a trágyalére emlékeztető valami ihatónak nézzen ki.

    daa-raa:
    a tej 96-98%-a víz.
    A 3.5 % zsírtartalmú tej 88 %-a víz. Wiki.
    Ne haragudj, de ezután még kevésbé tudom komolyan venni, bármit is írsz. Nem elmenekülök a válasz elől, csak annyira tévedhetetlennek hiszed magad, hogy részemről kár a gőzért.

    mrhitoshi:
    és főleg nem azért, mert lenne benne báremnnyi tartósítószer
    Állítás bizonyítás nélkül. Köszi!

    Nagyon egyszerűen bizonyítható. A tartósítószer ugyebár megöli a gombát, hogy ne rothadjon.
    Ha pedig egy literbe beleteszek egy késhegynyi oltókultúrát (probiotikumot, gombákat), akkor az gyönyörűen elszaporodik és joghurt lesz. (De meg is tud aludni a dobozos tej, csak kell, ami elindítja.)
    Ha lenne benne egy körömpiszoknyi tartósítószer, akkor rögtön elpusztítaná ezt, és nem történne semmi.
    Ugyan ez bizonyítja, hogy nincs benne (érdemleges) antibiotikum maradvány.

    amúgy te ittál rendes tejet ?
    Hogy a fenébe ne.
    Ha a tartály aljáról töltötték ki, akkor teljesen vizes, hála a homogenizálás hiányának. Ha a tartály tetejéről, miután eladták mindet, akkor pedig megáll benne a kanál, olyan, mint a legsűrűbb tejszín; hisz az is.
    Nagyon gyakran frankón szarszagú volt ez a csodás házitej. Kiderült, azért, mert hát fejés közben beleesik a tehénkaki. De nem ezen kell rugózni, csak megjegyeztem.
    Ezzel szemben az összes 2.8-as, elállós tej finom savanykás. A 3.5-ös UHT pedig kifejezetten édeskés, tejszínes. Erre rá lehet fogni, hogy műanyag, de nem az.
    Másrészt pedig a friss tej eléggé jó eséllyel fosathat, valószínűleg a zsír homogenizálásának hiánya miatt.

    a2d2:
    annál krémesebb lesz a joghurt, minél zsírosabb tejből készül. Ezen kívül az alacsonyabb hőmérséklet is ezt erősíti, valamint a probiotikus törzsek jelenléte.
    Ami a cikkben van fénykép, a tetején enyhe buborékokkal és némi "föllel", vagyis nem egységesen, az nem rossz, de nem is a legjobb. Teljesen egységesnek kellene lennie, legfeljebb némi pici kivált sárga savó megengedett. Ha olyan, minta cikkes kép, az azért van, mert egy hangyányit befertőződött a teteje, és más is elkezdett szaporodni. Bajt nem csinál, csak nem tökéletes, annak van az a picikét "johurtos-istállószaga". A jó joghurt ilyen szempontból szagtalan.

    Megjegyzem,
    a cikk indíttatása tök jó, gondoltam rá én is. Csak rossz irányba viszi el az egészet, az érdeklődő annyit lát, hogy túl sok a munka vele, fél nap pepecselés, és kapsz valami "húdebiot", de értelme nem sok.
    Holott jól csinálva könnyen, olcsón, a boltinál százszor jobb terméket lehet előállítani.

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák