Aktív témák

  • AusWolf

    őstag

    válasz AusWolf #24932 üzenetére

    Hosszú évek óta ez volt az első közös éjszakájuk, és mindketten remélték, hogy nem az utolsó. Egymás karjaiban aludtak el.
    Reggel Sanyi ébredt először. Az arcába tűző nap mindig kizökkentette álmából. Furcsa volt számára a szokásos másnapos fejfájása nélkül kimászni az ágyból. Egy visszafogott nyújtózás után tekintete alvó feleségére tévedt. Végigpörgette magában az éjjeli eseményeket.
    "Bárcsak mindig így lenne!" - gondolta, majd hirtelen feleszmélt:
    "Kávé!" - azzal a konyha felé vette az irányt.
    Rég nem érzett jókedvét nem törte le az étkezőasztalon érintetlenül hagyott két tányérnyi túrós csusza, amelyben a tészta azóta nudlivá keményedett, a túró eredeti mivoltát pedig még egy jól fejlett riska tehén se lett volna képes felismerni. Bekapcsolta az előre bekészített kávéfőzőt, majd elvette mellőle a még előző nap ottfelejtett zsebnaptárját. Amíg a kávé készült, beleolvasott a tenyérnyi könyvecsékbe. Saját göcsörtös kézírásával ez állt benne:
    "Április 19. Anna születésnapja!"
    "Hoppá! Nem vettem ajándékot!" - Sanyi esze a megszokott italozás hiányának hatására egy fokkal gyorsabban vágott.
    "A gyűrű a pipereasztalon!" - majd a kávét két csészébe öntötte, óvatosan felvette az aprócska dobozt, majd halkan visszaosont a hálószobába, ahol felesége már éberen várta.
    - Bújj vissza az ágyba! - szólt Anna félreérthetetlenül jelezve szándékát.
    Sanyi engedelmesen letette a csészéket és a dobozt az éjjeli szekrényre, majd becsukta maga mögött a szoba ajtaját.

    [ Szerkesztve ]

    Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

Aktív témák