Aktív témák
-
Vakegérke
veterán
válasz Geri Bátyó #38019 üzenetére
Én este teszem egy tálba beáztatni, másnap délután főzöm meg. Amit csak lehet pörköltösen készítek, így hagymás az alap. Két nagy fej hagyma megy felkockázva a zsírba. Mikor megpárolódott, megy rá a bors, csípős paprika, karikára vágott sárga- és fehérrépa, fokhagyma gazdagon, esetleg zeller. Hagyom összefőni. Mikor a zöldség félpuha, megy bele a csicseriborsó. Természetesen sót, vizet is kap, amikor kell. Mikor már a csicseriborsó is megpuhult, belezúdítok lecsókolbászt is, még 10 percig főzöm, kész a kaja.
Ezen a módon babot, zöldborsót, zöldbabot is főzök.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)