Új hozzászólás Aktív témák

  • Xero

    nagyúr

    válasz Pirosász #1892 üzenetére

    Ilyenkor azt felejtik el az itteni forumozók, hogy a hétköznapi emberek (akik azért a vásárlók jelentős részét képviselik) kisebb hajlandóságot mutatnak a platform váltás. Engem ugyan vonzanak a tech cuccok, de első számú készülékként én sem váltanám le az iOS platformot. Az ökoszisztéma ilyen-olyan formában magához köt. Ez természetesen fordítottan is igaz. Sokszor nem is értem, ha valaki több év droid vagy ios használat után vált, hiszen feltételezzük, hogy megvásárolt ez idő alatt nem kevés app-et, ami ugye azért sok esetben vetekedhet a készülék árával is. Én pl nem szívesen kukáznám azt a 2-300€-t ami ráfordítottam. Az persze csak az én speciális helyzetem, hogy OS X-t használok magán célokra iOS mellett leginkább, szóval az összhang sem lenne olyan.

    Az egészből annyit akartam kihozni, hogy egy felépített bázissal mindegyik platform rendelkezik, aminek a nagy része nem váltogat olyan könnyedén, így a pár hónapos ciklusra vetített ki van jobb helyzetben lényegében értelmét is veszíti.

    Azt pedig én is csak halkan teszem hozzá, hogy egyedül a számháborúban van lemaradásban az Apple, de a platform sajátosságai miatt ez nem is valós hátrány. Ha képesek ugyan azt az élményt kihozni kevesebb hw-ből, akkor minek kapálózni? A kijelző méret pedig megint csak egyéni dolog. Én ugyan úgy semmi értelmét nem látom ennek a növekedésnek, mint ahogy megapixel halmozásnak sem. Számomra pl kezelhetetlen elsődleges készüléknek egy GSIII is (ezt próbáltam, így erről tudok véleményt formálni). Sok helyzetben a 3.5" is sok. Ezért is üdvözítő kissé a GSIV térfogat csökkenése, de örömtelibb lett volna az én szemszögemből, ha ezt mondjuk 4.5"-on játszák el.

Új hozzászólás Aktív témák