Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz t72killer #43 üzenetére
Igen, de előtte fel kell futtatni külön tálban, az alap vízzel és cukorral, amit a receptbe tennél. Por élesztőt már rég nem láttam, így sima élesztővel operálunk egy ideje. Ugyanolyan jó, csak pár perccel több macera. Felfut kb 3 perc alatt, aztán ugyanúgy összeöntöd a gépbe a hozzávalókat, csak így alulra kerül az élesztő a vízzel.
Szerk: Annyi a lényeg, hogy melegítsétek meg a vizet akár mikróban előtte és meleg vízbe tegyétek az élesztőt, mert csaphideg vízben sosem fut fel.
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
válasz t72killer #43 üzenetére
Mehet, de a tapasztalatunk szerint nagyon pontosan kell adagolni, hogy ne keljen túl a tészta, de ne maradjon töppedt, keletlen sem. Szerk.: ja, tényleg fel is futtattuk, miaelőtt az edénybe került volna.
Mikor még ketten voltunk a feleségemmel, kenyérsütőben sütöttük a kenyeret a-tól z-ig. Később, pont a fent említettek miatt a kenyérsütőben dagasztottuk, de külön kelesztettük és a sütőnkben sütöttük meg. Amikor aztán elromlott a gép (és a családunk is bővült), vettünk inkább multifunkcionális robotgépet, ami tud dagasztani, a többit pedig a feleségem "kézzel" csinálja. Mostanában kísérletezik kovásszal is, nagyon finom az így készült kenyér.
Tegnap eszembe jutott, hogy van itthon egy 5 cm vastag samott lapunk, kipróbáljuk, hogy betesszük a sütőbe felmelegítés előtt és arra megy majd rá a kenyértészta + valamilyen módon gőzt is hozunk létre.
Csillámpónit a jövő hétre rendeltünk, az még sokat fog dobni a dolgon[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest