Új hozzászólás Aktív témák
-
"Én is vettem kenyérsütőt kb 2 hónapja. Már nagyon régen szerettem volna, most itt volt az apropó rá."
A tiédnek mi a márkája? Csak kíváncsiságból kérdem...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Azóta meg porélesztőt nem kapok sehol de még simát is csak nagyon ritkán egy keveset."
Én ha jól emlékszem, február első felében mentem el bevásárolni a tecsoba. Vettem 60 kg lisztet, meg vagy 80-100 csomag élesztőt, még kb. 2-3 hónapot nem kell kenyeret vegyek a boltban. Egyrészt nem szeretek sorba állni, másrészt bőven elég nekem heti egyszer az anyósnak bevásárolni most. Azóta én sem találok, de vadászok rá ettől függetlenül.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HOGYAN KÉSZÍTS KENYERET, HA NEM KAPSZ SEHOL ÉLESZTŐT? TÖBB KLASSZ MEGOLDÁS IS LÉTEZIK!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
" Az enyémhez adott receptkönyv elég sós kenyeret csinál, ha meg kihagyok belőle, nem kel meg rendesen. Ehelyett használod az ételízesítőt (vegetát)?"
Hát, nem vagyok benne biztos, hogy a só miatt nem kel meg neked rendesen. Sztem inkább kevés az élesztő benne, nem? Amúgy most megnéztem a régi tescos füzetet és a mostani lidlis füzetet is, eszem ágában sem lenne a kis kenyérhez 1 TK, a nagy kenyérhez 2 TK sót adni. Az úgy sztem sok. Viszont a lidlis vegetából a 2 TK megy bele, és nem sós, hanem nagyon kellemes íze van. És amíg nem vegetát használtam, addig is csak szemre sóztam, egy kicsit csak. A többi "alkatrész" előírt mértékét tartom.
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
-
DeFranco
nagyúr
mi nem futtatjuk fel, sima lidiben kapható sárga kocka élesztőt használunk, a leírt recepthez pontosan 9g-ot (bár feleségem már csuklóból mér, én mérlegelek csak) simán rámorzsolva a lisztre (aztán ujjal kicsit belekeverve, de tényleg csak 3 kavarás) milliméterre egyforma a kenyér mindig.
soha nem is futtattuk nem is kellett. vízből is hideget használunk, nem faxnizunk a langyossal, biztos jó de soha nem volt rá szükség.
-
Sztem a bolti kenyérben van adalékanyag. Sztem nagymamád kenyere kovászos lehet, azért bírja tovább. Nálam első nap, és most nem viccelek, van erre a célra 2 nagy törölköző, abban van első nap. Második nap sima nylon zacskó. Két napnál nem bír többet itt sem, de a két nap nagyon a max. Ez ilyen. A bolti ropogós kenyér tele van olyan cuccokkal, amiről nem tudunk.
https://gamergep.hu/
-
DeFranco
nagyúr
lenvászon zsákban tartjuk, 2 napig puha, friss, harmadik napon kezd el száradni (leginkább a vágási felületen, belül még puhább) de még simán fogyasztható, negyedik napra nem marad de ha marad akkor pirítós, vagy fagyasztó.
büdösödés, penészedés soha nincs.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
jaja, kísérletezés lesz első körökben: próbálkozunk valami sima fehérrel, majd a cél eljutni egy búzaliszt-teljes kiőrlésű/tönköly/graham/akármi keverékhez, ami szénhidrát szempontjából egészségesebb és szép szellősre meg tud kelni... van vagyon tuti sajtos rúd receptünk, amit sokáig 100% búzaliszttel sütöttünk, de ráálltam arra hogy 1/3 graham-et teszek bele és tökéletes... teljes kiőrlésűkben utálom, ha érzem a darabos állagát, de ezt észre sem venni
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen