Aktív témák

  • Keil Walker

    aktív tag

    Én főleg mobilon olvasom a lapcsaládot. Moaab-ot használok blokkolásra. Van arra mód, hogy engedélyezzem az egyes oldalak reklámait?

  • Fercsáj

    csendes tag

    A fórumot keveset használom, de a portál cikkeit már vagy tíz éve rendszeresen olvasom. A kevés, fórumon töltött idő allat mindig találkoztam elégedetlenkedőkkel. Szerintem eleve nem kis munka folyamatosan szakmai cikkeket prezentálni, az olvasókat naprakészen tartani, mindezt ingyen, illetve az oldalon megjelenő reklámokért cserébe.
    Korábban vásároltam havonta megjelenő magazinokat, de amikor rátaláltam a PH-ra onnantól kezdve nem volt rá szükség. Egy nyomtatott szakmai vagy annak látszani akaró magazin gyakran 1000-1200 Ft-ba is kerülhet, ha azóta nem többe. Ezen lapok webes felülete rogyásig van reklámmal, a cikkek is szinte csak termékek bemutatásáról szólnak.
    Németországban megkérdeztem a kollégáimat, hogy tudnak-e hasonló oldalt mutatni, ahol ennyire összeszedetten lehet szakmai cikkeket olvasni. Van egy kettő, de majd leszakad a monitor annyi reklám van az oldalakon, és ott is inkább termékbemutatókkal lehet találkozni. Olyan jellegű információkkal, mint pl. itt a tudástár csak fórumokon illetve blogokban találkozhat az ember.
    A reklám ott van mindenhol, a villamos oldalán is, teljesen elkerülni nem lehet. Itt többnyire műszaki emberek vannak, akik szerintem nem fognak egy hirdetés láttán zombi módon vásárolni szaladni, illetve gépek sem borulnak tőle kék halálba, mert annyira leterhelte az oldalakon futó reklám.
    Inkább értékelni kéne azt ami, eddig létrejött, mert ha nem lenne, akkor szerintem sokaknak hiányozna. Remélem, hogy még sokáig fennmarad a PH!

    [ Szerkesztve ]

    "Fiam, mindegy mennyire értesz valamihez, legalább egymillióan sokkal jobban értenek hozzá"~Homer Simpson

  • Tertius

    tag

    válasz oriic #1262 üzenetére

    Sajnálom, az egy rossz kifejezés volt. Nem káromkodásra gondoltam, hanem arra, hogy mintha mindenkinek egyszerre változott volna meg a véleménye, mentalitása. Nehéz kifejezni, mert inkább az összhatást érzem, amely hosszabb idő alatt alakult ki bennem, ezért nehezen tudok konkrétumot írni. Konkrétan Téged valamilyen konzolos témában / vitában, játékokkal kapcsolatban láttalak többször, teljesen egyoldalúan reagálni ( az xbox mellett). És folyamatosan. De a moderátorokkal is más valami, az amd-s híreknél is lényegében vérfürdő van, amint valami intel-párti infó vagy vélemény jön. MS témában dettó ("menő lett").

    De ezek csak hírek főleg, viszont pl. ugyanezt látom itt is, ezért gondoltam, hogy valami változás állt be, ami független a hírektől, windowstól, satöbbitől. A "hangulat" változott meg.

    Valahogy az egész fejjel lefelé áll. De nem akartam személyeskedni, lehet, hogy csak én állok rossz irányban.

    [ Szerkesztve ]

  • #82729984

    törölt tag

    válasz #32839680 #1345 üzenetére

    Dehogynem. Csak gondolom az meg nem igazán illeszkedik a lapcsalád profiljába, mert ahhoz angol nyelvü videókat kéne csinálni amivel elvesztenék a magyar nézőket, viszont bejön a nemzetközi piac problémája.

    Azaz ott már vannak nagy nevü, jelentősebben nagyobb tőkével rendelkező angol nyelvü oldalak, amikkel kéne versenyezni. Nem hinném hogy járható út.

    És szerintem a feliratozás sem sokat segítene, hisz egy angol nyelvü miért nézne magyar videót angol felirattal, ha van nativ angol is? Maximum ha itt lenne előszőr bemutatva valami a világon, de mivel ez csak egy kis pénzü, kis látogatottságú oldal (nemzetközi szinten), igy erre semmi esély, főleg úgy hogy nincs semmilyen komolyabb magyar gyártó akivel lehetne jó kapcsolatot ápolni.

    Szóval én nem irigylem a lapcsaládot, alapvetően egy kis csóró kelet európai országból nagyon nehéz érvényesülni, mert a helyi piacon szinte csak agonizálni lehet, nemzetközi szintre meg ugyanez okokból baromi nehéz kijutni.

    Ehhez képest szerintem le a kalappal az előtt amit és ahogy csinálnak. És vállalkozóként van némi rálátásom az üzleti dolgokra is, hát amit itt néhányan levágnak üzleti számítás címszóval, hát hajmeresztő... Kb. fogalmuk sincs a realitásokról.

  • Fercsáj

    csendes tag

    válasz #82729984 #1354 üzenetére

    Maximálisan egyetértek. Respekt!

    "Fiam, mindegy mennyire értesz valamihez, legalább egymillióan sokkal jobban értenek hozzá"~Homer Simpson

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz QG #1349 üzenetére

    ezt nem tudjuk megígérni, a reklámok sajnos mozognak. de nem úsznak rá a tartalomra, nem ugranak fel ablakban stb.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz PetX #1350 üzenetére

    ez most csak egy háttérinfó cikk, amiben részletesen beszélünk a szempontokról. lesz rövidebb, lényegretörőbb, how-to cikk is, erre meg majd csak hivatkozunk, hogy ha mélyebben érdekel a téma, olvasd el ezt.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

  • KRi2

    aktív tag

    Emlékeztek régen, amikor egyszerre vagy 10 alaplapot teszteltek, pusztán hobbiból, lelkesedésből fiatal geekek? Mertek összehasonlítani, versenyeztetni termékeket.
    Leírhatták hogy az aktuális windows mennyire sebezhető, monopóliumával visszaél, stb.
    Amikor véleményüket még szabadon leiirhatták, nem kellet kölön "vélemény" rovatba skatulyázni őket.
    Aztán egyre népszerűbbek, nagyobbak, kommerszebbek lettek. Tévé, mobil.
    Látván a zsiiros embertömeget jöttek a nagycégek, multik. Összebratyiztak.
    PR cikkek, marketing, rendezvényekre meghívók, reklámok egyre nagyobb mértékben.
    A komoly cikkeket egykét fanatikus cikkírótól eltekintve (abu), már az oldal felhasználóinak kell össszerakni.
    Az egykor fiatal kockák ma már tőzsdéznek, meg repülgetnek sajtóeseményekre, kiállításokra.
    Közben az embereket irritálta, elegük volt a sok reklámból. Hát adblock.
    Hogymost kezd szorulni a hurok, a felhasználóktól kértek pénzt? Kéritek hogy nézzek reklámot?
    Miért nem kértek a nagy cégektől pénzt? A microsoft-nak nincs pénze magyarországon egy webszervert üzemeltetni?
    Miért nem arról iirtok az embereknek hogy hogyan kell a XXI században (adblock-errel) szörfölni a világhálón. Nem arról kéne iiirnotok hogy a Telekomnak milyen pompás új rózsaszínű szolgáltatása van, hanem arról hogy a középeurópai lehallgatóközpontját nálunk épiitik. Google-val egyetemben, mert nálunk semmi adatbiztos, semmi ellenállásba nem ütköznek. pH-n se. Az egész IT ipar a privacy-tól, meg adathalászásról szól. Tévék, telefonok minden lehallgat, de Ti még ott tartotok hogy légyszi ne adblokkoljunk, és adjuk meg a bankkártyánkat.

    Több szakmaiságot. Függetlenséget, vissza a gyökerekhez, az emberekhez, és segíteni fognak.

    ||| | || ||||| | ||| ||

  • v_atis

    tag

    kilőttem az itteni oldalakról a blokkolót, ha tudjátok tartani ezt a reklám mennyiséget és formát vissza se kapcsolom. aztán meg ha esetleg lesz rövidebb időintervallumú prémium tagság még arra is lehet befizetek.

    3310-t230-c75-e51-e52-5800-e72-skate-e72-xperia ray-lumia 800-i4s-lumia 735-huawei p7-iSE-iPhone11Pro

  • Pocok256

    veterán

    Amúgy nem értem ezt a nagy reklám ellenességet én kifejezetten szeretem. Sokszor volt már, hogy valamire rákerestem és ezek után napokig dobálta az alternatívákat a google hirdetés és sok esetben olyat amit épp kerestem cask nem tudtam, hogy létezik ilyen. Emiatt végül megtaláltam a nekem megfelelőt. Szóval én igenis szeretem a reklámokat mert nagyon sok esetben segítenek vagy felhívják egy egy akcióra spórolásra a figyelmemet. Ettől független a nagyon idegesítő beugrálós reklámokat én is gyűlölöm, de szerencsére ezen az oldalon ilyen nincs :)

    HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

  • CactuS

    Arcképgyáros

    válasz Parci #1338 üzenetére

    Hát én sem értem, de eddig nem volt ilyen, és most meg csak a sima képek látszódnak. Pedig a JS is engedélyezve van a chromeban. :(

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz KRi2 #1358 üzenetére

    ó, ne haragudj, de ehhez a fals demagógiához, semmi, de semmi gyomrom :(

    tőzsdézünk, mi? igen, abban van igazad, hogy az elején páran éveken keresztül, éjjel-nappal ingyen toltuk, hétvégén is. meg is szenvedte a párkapcsolatom például. azt az időt sírod vissza? hát, én nem. de ha annyira hiányzik, én is csak demagóg kontrát tudok mondani: csináld meg te!

    ja, és miért nem kérünk a nagy cégektől pénzt? hogy micsoda? fizetnek ők egyébként, reklámért. azért, amit épp szűrni akarsz.

    szóval döntsd el, hogy akkor most mi legyen. mert az szar demagóg duma, hogy dolgozzunk ingyen, reklám ne legyen, a tartalom legyen a hibátlannál is hibátlanabb (és sok, és azonnal, gondolom), a microsoft meg adjon pénzt, mert csak.

    na ne már.

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

  • tatabike

    őstag

    Én sosem használtam itt reklámblokkoló progit, ezután sem fogok, sőt, gondolkodom az előfizetésen, és valószínűleg akkor sem fogom letiltani a reklámokat. Egyrészt, mert abszolút nem zavarnak, másrészt az oldal témájához mindig kapcsolódtak valamilyen formában, sőt, az esetek 90%-ában nagyon is szorosan. Továbbá a reklámok nem kis részben hozzájárulnak ahhoz is, hogy az ember képben legyen sok témában, nem egy ismerősöm célzottan engem keres meg, hogy hol vegyen ezt, hol vegyen azt, mert tudják, hogy szinte napra kész vagyok az árakból akár használt, akár szalonból vásárolt cuccokról van szó.
    A mások zsebében turkálóknak meg üzenem, hogy én volt a PH! szerkesztőségében, és biztosan állíthatom, hogy semmiféle extracsicsaluxuryvonderful dolog nincs ott, minden és mindenki azt a célt szolgálja, hogy ilyen színvonalas legyen ez az oldal, ahova nap mint nap járunk. Tehát le lehet nyugodni, nagyon is jó célt szolgáltok, ha hagyjátok a reklámokat, nyugodtan ki merem jelenteni, hogy akár abszolút értékben is a többszörösét kapjátok vissza ennek az "áldozatnak".
    Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok bérkommentelő, sőt, aki jobban ismer, az még azt is tudhatja, hogy voltak vitáim és harcaim moderátorokkal, házigazdákkal, de amit fent írtam, azt minden körülmények között tartom, mert az az igazság. Aki nem hiszi, járjon utána... ;)

    Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

  • gbors

    nagyúr

    válasz Permet Elek #1348 üzenetére

    Első körben biztosan nem. Hosszabb építkezős periódus kellene hozzá, meg az, hogy megszokottabbá váljon ez a modell a weben. Állati veszélyes ilyen drasztikus dologban úttörőnek lenni.

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

  • #82729984

    törölt tag

    válasz tatabike #1363 üzenetére

    "Tehát le lehet nyugodni, nagyon is jó célt szolgáltok, ha hagyjátok a reklámokat, nyugodtan ki merem jelenteni, hogy akár abszolút értékben is a többszörösét kapjátok vissza ennek az "áldozatnak".

    Nagy +1. Az emberek bele sem gondolnak hogy mennyit spórolnak azzal hogy az itt olvasott teszteknek köszönhető hogy pl. nem szaladt bele valami nagy sz@r megvásárlásába.

  • ivarg

    tag

    Hazudnék ha azt állítanám, hogy végig olvastam az egészet.
    Amikor felmerült a prémium előfizetés lehetősége, egyből úgy gondoltam, hogy kicsengetem, más kérdés, hogy elfelejtettem, de a jövőhéten megejtem ha nálam lesz a kártyám.
    A reklám blokkoláshoz ragaszkodom, rendkívül elharapódzott mára és elég veszélyes vizekre vezethet, ezért a tőlem kikerülő összes számítógép alapból blokkolóval megy ki.
    Emellett hiszem, hogy a normális tartalom érdekében az internetnek valamilyen formában az előfizetéses modellek irányába kell elmozdulni ami tartalom igényesebbé válásához fog vezetni a versenyben.

    Volna a PH csapata számára egy javaslatom.
    Mostanában előfordulnak egyre gyakrabban video tartalmak ezeket átszabnám bővíteném és eleve a premium előfizetők számára tenném csak elérhetővé.
    Ráadásul a tesztekről üzembe helyezésekről amiket így is úgy is elvégeztek megint csak készülhetnének a láma userek számára videók akik boldogan kifizetnének 400ft-ot azért, hogy lássák mit hogyan kell csinálni.
    Nyilván van itt rengeteg fórum huszár aki mindig mindent tud pl, hogy i3+gef950 épphogy elég pasziánszozni stb., ezek nem nekik készülnének, de nyilván ők is megnéznék majd fikáznának, hogy túl vékony kábellel földelitek magatokat szerelés előtt :)) .
    Bevallom én járnék a legjobban. mert lehet, hogy leszakadna rólam egy csomó ember a környezetemben akiknek valaha ajánlottam a PH-t. Aki a cikkeitek olvasását követően bevásárol majd elakad és engem baszogat, hogy mit hogyan kell csinálni egyes hardverek üzembe helyezésénél.

    Nem lepődnék meg ha a 2015-ös mérleg már 100miklós alatti vagy körüli számot mutatna, de az óriási túlkínálat miatt a reklám alapú profi site-ok szép lassan kinyírják egymást és egy ilyen világban az összeolvadás illetve egy felvásárlás maradhat az alapítók legjobb "választása" ami egy üzleti döntés és nem feltétlen az olvasók érdekeit szolgálja.
    Ahhoz, hogy irigyelni kezdjelek benneteket a bevételeteknek az alkalmazottak számát nettó 10millióval megszorozva kapott értéket kellene elérnie.

    Ami egy korábbi fórumozó megjegyzését illeti az üzleti tisztességről arra azt tudom mondani, hogy nincs ma olyan vállalkozás ami hófehér vagy korom fekete és mivel senki nem lát bele egy rajta kívül álló gazdálkodó szervezet működésébe (főleg egy mérleg/beszámoló alapján) nem kéne feszegetni a dolgot.
    Ha valaki pénzt keres, próbálja a legális keretek között a lehető legtöbbet megtartani belőle és pont......
    25éve vállalkozom vannak cégeim és projektjeim egy alkalmazott sosem tud tulajdonosi mentalitással közelíteni egy problémához tudom miről beszélek.

    Addig nyújtózkodj, amig kinyúlsz!

  • tatabike

    őstag

    válasz KRi2 #1358 üzenetére

    Instant delete. (Azt hiszem, ez a nagyívű "beszéd" volt az utolsó morzsa, ami a prémium felé billentette nálam a mérleget. Te leszel az első, akinek ignorálni fogom a hozzászólásait... :C )

    Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

  • Regi_motoros

    újonc

    válasz Parci #1333 üzenetére

    "azért engedélyezze mindenki a reklámokat, ha itt van, mert ez a normális, korrekt, a tiltás meg kib.szás. "

    Nem... nem ez a normális.
    Épp az ilyen véleményeid miatt írtam, hogy már nem a földön jársz.
    Illetve sok tulajdonos/felsővezető példáját látva, feltételezem azt, hogy egy szűk környezet szűrőjén át akár hónapok alatt alakulnak ki és rögzülnek ehhez hasonló axiómák a döntéshozók fejében amikor egy nehezen megoldható problémával szembesülnek.

    Kérlek gondold át:
    - az a normális, ha a felhasználókat felhasználónak tekinti a szolgáltató, nem pedig potyautasnak
    - az a normális, ha a felhasználó autonóm módon dönthet mit mikor akar fogyasztani
    - az a normális, ha egy piaci alapon működő cég érthetően és finoman kéri a reklámfogyasztást
    - az a normális, ha az érintett felhasználók többsége ezt megértéssel fogadja
    - az a normális, ha szolgáltató nem tekinti kib.szásnak, ha valaki nem akar reklámot fogyasztani

    Alapvetően hibás és inmorális szolgáltatói hozzáállás a regisztrált felhasználókat "korrekt" és "kib.szós" kategóriába sorolni annak függvényében, hogy milyen mértékben járulnak hozzá egy üzleti vállalkozás sikeréhez, vagy ahogy meglebegtetted a fennmaradásához.

    [ Szerkesztve ]

  • Snoop-y

    veterán

    válasz Regi_motoros #1368 üzenetére

    Barhogy is kedvelem a PH!-t ezt en is igy latom :K

    New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog

    Amúgy a userek annyira hülyék.
    Kérdez valamit. Nem tudom, mondom ott a PH megfelelő fóruma, ott tudják.
    Nem fog idejönni, inkább kérdezget mást, csak ne kelljen regisztrálni valahova. (Plusz poén ha esetleg ehhez full publikus Fb profilja van.)
    Látok egy eladó cuccot a helyi témákban, ami ismerősnek kéne. Elszórom neki a hozzászólás linkjét.
    Nem fog beregisztrálni, mert nem. Inkább szervezzek le neki találkozót én.

    Mutogatni való hater díszpinty

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Regi_motoros #1368 üzenetére

    nem, ez egész egyszerűen nem így van. a reklámok az oldal része, azzal együtt kötelezően fogyasztandó. nem arról van szó, hogy szívességet tesz, aki bent hagyja a reklámot, nagyon nem. a reklámszűrő a lézerblokkoló a kocsiknál. attól még, hogy van egy eszközöd, amivel meg tudod kerülni a szabályokat, nem válik "legálissá", amit csinálsz.

    tehát igencsak fordítva ül a lovon, aki azt gondolja, hogy nekünk illene térdreesve könyörögni, hogy ne tiltsa a reklámokat. és egyébként jól mutatja, hogy mi lesz egy pár emberből, ha úgy érzi, hogy egy kicsi hatalma is van.

    ezzel együtt igyekszünk udvariasak lenni és most sem követelőzünk, hiába próbálod ebbe az irányba tolni a dolgot. ott a cikk, leírtam, hogy mit és miért kérünk. de közben mondjuk pont számodra legyen már világos, hogy nem arról van szó, hogy etikus dolog a reklámokat tiltani és ha fizetek neked, akkor talán engedélyezni fogod őket. mert kb. ezt sugallod, holott ha ez nem fordítva ülés a lovon, akkor semmi.

    ami a személyemet illeti, azt meg kéretik nem elemezgetni publikusan, elhiszem, hogy jól lehet csámcsogni rajta, netán így hitelteleníteni a mondandómat, de inkább akkor is maradjunk a cikknél, aminek a topikjában vagyunk és ne velem foglalkozzunk.

    .

    "- az a normális, ha a felhasználókat felhasználónak tekinti a szolgáltató, nem pedig potyautasnak"

    ha már összemosás: nem tekintjük potyautasnak a felhasználókat, csak azokat, akik tudatosan potyáznak. most még nem is feltételezzük, hogy bárki ilyen, majd akkor fogjuk, ha már korrektül tájékoztattunk mindenkit a helyzetről és tudja, hogy mit jelent a blokkolás, mégis csinálja. őt viszont azt hiszem, hogy joggal lehet potyautasnak hívni. persze ezt a cikk is elmagyarázza kerek-perec, de nyilván izgalmasabb hangulatot kelteni, összemosni, egy kalap alá venni és azt sugallni, hogy mi most épp minden felhasználót ekézünk.

    a nagy túrót! csak a jogászkodó, csak azért is blokkoló felhasználókat "ekézzük", amennyiben a jelenség nevén nevezése annak számít.

    "- az a normális, ha a felhasználó autonóm módon dönthet mit mikor akar fogyasztani"

    azt olvas, amit akar. de a reklámok az oldal részei és tilos szűrni őket, mindig is az volt és attól még, hogy van egy eszköz, amivel az olvasó megszegheti a szabályt, az még nem válik lényegtelenné. ha nem lehetne lebukni egy lopással, akkor normális dolog volna lopni? ne már. a reklám az oldal része.

    "- az a normális, ha egy piaci alapon működő cég érthetően és finoman kéri a reklámfogyasztást"

    egész pontosan ezt tettük, jó hosszú cikket írtam és igyekeztem érthető lenni.

    "- az a normális, ha az érintett felhasználók többsége ezt megértéssel fogadja"

    szerintem is.

    "- az a normális, ha szolgáltató nem tekinti kib.szásnak, ha valaki nem akar reklámot fogyasztani"

    ebben egyáltalán nem értünk egyet. ha a felhasználó tudja, hogy kib.szik velünk, ha nem fogyaszt reklámot (ez tény, nem vélemény, mert ha nem fogyasztanak reklámot a felhasználók, az oldal tönkremegy) és mégsem fogyaszt, akkor az szándékos. az azt jelenti, hogy számára fontosabb a szabályok áthágásával is a reklámok eltüntetése, ingyen, mint az oldal fennmaradása. joga van ehhez a preferenciájához (a szűréshez mondjuk nem lenne joga, csak lehetősége van), de itt már jogunk van nem mosolyogva bólogatni, hanem nevén nevezni ezt a bizonyos usert: potyautas. nem "fizet" (reklámnézéssel), de használja a szolgáltatást.

    sőt, ez az igazán jó hasonlat: ha nincs ellenőr a bkv-n, akkor nem kell jegyet venni? :F :(

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

  • Permet Elek

    senior tag

    válasz gbors #1364 üzenetére

    Mért az jobb, ha előbb utóbb oda jutunk, h mindenhol fizetni kell, vagy reklámbann ?? Ph-n még túlélhető a reklám. Viszont én ha akarnám, se tudok jelenleg befizetni semmit. És én csak 12 weboldalt látogatok de havi szinten 390x12 már nem fog boldoggá tenni. Mert ennek ez lesz a vége. Ha mindenhol rákapnak.

    A hozzászólásom lényege az volt, h hiába érünk el egy bevételt, a reklámok nem fognak eltűnni innen nagy valószínűséggel. Mint ahogy azt is leírtam, hogy radikális lépéssel ugyan, de a béka segge alá csökkenthető az éves díj is. És a kérdésedre a válasz. Ha én vállalkoznék. A minél nagyobb nyereség lenne a cél. És én is használnám a bevált nagyvállalatok/állam befolyásoló taktikáját. De nem híresztelném,h álszent vagyok. Főleg nem így, ahogy itt a hozzászólásokban teszik. Bár a cikkben is kilóg a lóláb.

    [ Szerkesztve ]

  • Fiery

    veterán

    válasz Permet Elek #1310 üzenetére

    Ha a szoftveriparbol indulunk ki, akkor jo ha 5% fizet egy olyan szolgaltatasert, amiert nem kotelezo fizetni. 600 ezer juzer x 5% = 30 ezer premium elofizetonel tobb kizart, hogy lesz. Plane mivel a 600 ezer juzernek maximum a fele aktiv, legalabb hetente PH/MA/HA/stb-t olvaso juzer. Aki nem aktiv juzer, az nem valoszinu, hogy premium tag akarna lenni. Sz'al kerekitsuk le 15 ezer elofizetesre. Az cca. 45M Ft netto arbevetel az elso evben. A lemorzsolodas jelentos lesz az elso ev utan, ugyhogy a kovetkezo evre legyen annak a fele, 22,5M Ft. Az me'g mindig tavolrol sem eleg ahhoz, hogy a reklamrol lemondjon a PH-csoport.

    [ Szerkesztve ]

  • Fiery

    veterán

    válasz Permet Elek #1373 üzenetére

    "Mint ahogy azt is leírtam, hogy radikális lépéssel ugyan, de a béka segge alá csökkenthető az éves díj is."

    Amit irtal, annak semmi realitasa nincs.

  • S e t h

    nagyúr

    válasz pigster #1334 üzenetére

    Ez riposztnak annyira gyermeki, meg mi ez a királyi többes?Skizoid vagy?

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

  • #33253120

    törölt tag

    válasz Regi_motoros #1368 üzenetére

    - az a normális, ha egy piaci alapon működő cég érthetően és finoman kéri a reklámfogyasztást <- Megtörtént.
    - az a normális, ha az érintett felhasználók többsége ezt megértéssel fogadja <-Ez is megtörtént, csak éppen páran túltoljátok. Egy elenyészően csekély pár fős véleménykisebbség generálta itt a kommentek 80%-át.
    - az a normális, ha a felhasználókat felhasználónak tekinti a szolgáltató, nem pedig potyautasnak
    - az a normális, ha a felhasználó autonóm módon dönthet mit mikor akar fogyasztani
    - az a normális, ha szolgáltató nem tekinti kib.szásnak, ha valaki nem akar reklámot fogyasztani
    <- II/13. A Szolgáltatásban megjelenített hirdetéseket és a látogatottság auditálását a Felhasználó nem blokkolhatja, ehhez segítséget nem kérhet és nem adhat a Felhasználói Tartalomban.

  • RafaelEKH

    tag

    Nem nagyon szoktam kommentelni, még bejelentkezni se. A prohardverezés csak időszakosan jön rám. Van hogy rendszeresen olvasom, mikor hardverfejlesztésen gondolkozok, aztán hónapokig vagy akár évekig semmi. De mivel szimpatikus oldal ezért megérte nekem ezt a szó szerinti két kattintást, hogy kikapcsoljam az adblock-ot az oldalon. Remélem ezzel is segítek, de a prémium tagság egyelőre nekem nem éri meg.
    További sok jó cikket kívánok az oldalnak!

  • Többször is nekifutottam hsz-t írni, elég hosszúakat, de valahogy mindig elkalandozott az egér az X irányába. :D

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

  • Bog

    HÁZIGAZDA

    válasz tatabike #1363 üzenetére

    Jó, azóta vett a Mobilarenás csapat egy darts táblát, miután nyert nekünk a Pheke három nyilat a PlayIT-en :D

    De igazából ez is azt szolgálja, hogy jobb cikkek szülessenek és tökre jó lassított felvételeket lehet készíteni a repülő dartokról a Galaxy S7 edge cikkhez ;)

    Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

  • boost

    addikt

    Rendben, kikapcsoltam az adblockert erre az oldalra. (Persze az is általában elég jó szűrő, hogy nincs flash player a gépemen, se a böngészőben)

  • Th3Ac3

    aktív tag

    Kikapcsoltam minden jellegű AdBlockot az oldalon. Sose senkivel se szoktam megtenni, ti vagytok azok kedves Prohardveresek/Mobilarénások/Gamepodosok stb. akik tényleg megérdemlik ezt. Remélem hamar javulni fog az arány és drukkolok :)

    [ Szerkesztve ]

  • Permet Elek

    senior tag

    válasz Fiery #1374 üzenetére

    Légy szíves olvasd el az elejétől a végéig amit írtam és értelmezd. És lásd,h a realitás talaján egyáltalán nem mozogtunk. Állítólag van 600ezer tag. Ha lefelezem és mindenki dob kötelezően egy 200ft-ost a kosárba. akkor is megvan az éves nettó bevétel. Csak a tagságból.

    [ Szerkesztve ]

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Permet Elek #1383 üzenetére

    de nem dob! sőt, továbbmegyek: kettőt sem kattint, ingyen. erről is szól ez a topik.

    nézd, ha meglesz a 10 ezer prémium tag, mindenki vendégem egy sörre :DDD, de nem számítok rá előrelátható időn belül semennyire sem.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

  • #02683648

    törölt tag

    válasz KRi2 #1358 üzenetére

    Te most valami politikai/ideológiai aktivista vagy?

    Mert leírsz itt egy csomó mindent számonkérve a PH-n h miért nem írja le. Ennek az egyik részére semmilyen forrást, megalapozást nem hozol (értsd pletyka vagy az alatt), másik része nettó politikai állásfoglalás (ezeket a politikai pártok által működtetett vagy támogatott híroldalakon, blogokon, rádió- és tévéállomásokon kellene keresni), a harmadikra meg ott az újtechkor és hasonló "tematikus" blogok.
    Mindezt azzal a jelszóval h "több szakmaiságot".

    Én nem szeretek ad hominem érveket használni meg személyeskedni, de amikor ilyeneket olvasok, tényleg érdekelne, h az író mivel foglalkozik.

    Amit még nem értek, hogy miért akkora bűn az hogy vki szeretne egy dologból megélni amit szívesen csinál? Hogy vki nem szeretne élete végéig hobbista lenni, hogy a családját is el akarja tartani? Uram bocsá, többet akar keresni a munkájával mint a Jabilban a futószallag mellett a 8 általánosos betanított munkás?
    Olyan rohadt nagy bűn ez?

    [ Szerkesztve ]

  • tatabike

    őstag

    válasz Regi_motoros #1368 üzenetére

    Azt esetleg lehet tudni, hogy kinek a másodregje vagy? Költői kérdés volt, valószínűleg nem fogod elmondani, csupán a nulla napos reg miatt kérdeztem. Nem mered felvállalni a véleményed az "ismert" neveddel? Vagy direkt ennek a cikknek a tiszteletére regisztráltál mint régi (?) motoros...?

    Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

  • Fiery

    veterán

    válasz Permet Elek #1383 üzenetére

    Mit nem ertesz azon, hogy az emberek max. 5%-a fizet valamiert, ami egyebkent ingyen elerheto? Me'g akkor is, ha az ingyen nem legalisan ingyen, hanem pl. kaloz szoftver vagy mas "ugyes" megoldas.

    Ha arra gondolsz, hogy minden egyes latogatonak fizetni kelljen 200 Ft-ot, az valoban lehet egy _nagyon idiota_ es destruktiv uzleti modell. Garantalom Neked, hogy onnantol a juzerek 95%-a tobbet az oldal fele se nezne. Me'g akkor is, ha nem evi 5000 Ft-rol, hanem 200 Ft-rol lenne szo. Keresnenek alternativat, es kesz. Maradna ugyanugy max. 15 ezer juzer, mint ahogy fentebb irtam.

    [ Szerkesztve ]

  • Yany

    addikt

    @Parci

    Nagy ziccert hagyott ki a cikk azzal, hogy nem csinált egy step-by-step leírást arról, hogy adblockban melyik az a 2-3 kattintás, amivel a ph/mobilarena/stb kikerül a szűrésből. Szerintem amint lehet pótoljátok.

    Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

  • szaszlaci

    addikt

    válasz Parci #1372 üzenetére

    nem arról van szó, hogy szívességet tesz, aki bent hagyja a reklámot

    Pedig de. Amíg ezt nem látja be a vezetőség, addig egyre inkább széllel szemben hugyozás. Megértem, hogy te nem így érzed, mert csak a saját szemszögedből nézed, ahonnét érthető is.
    Lehet vitatkozni házigazda ranggal a Kft. nevében, csak ez kétélű kard.
    Lehet agresszív módon kötelezni a reklámokra, aztán majd elterjed, és bekerül rájuk a megoldás a reklámblokkolókba. A kérdés sokkal inkább az, hogy most harcoltok és kategorizáljátok a felhasználókat, vagy partnerekként, az eltartóitokként tekintetek rájuk? Arra is, aki blokkol, mert kárt senki nem okoz, a szerver terhelése és hasonlóak meg nem indok.
    Nos, az idő, vagyis inkább a felhasználók, el fogják ezt dönteni. Elsőként azt láthatod majd, hogy hányan kapcsolták ki, mert megkérted.
    Ismered a közhelyet: aki nem hajlik, az eltörik. Még akkor is, ha igaza van.

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Yany #1390 üzenetére

    meglesz, meg nem csak ez az egy cikk lesz!

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

  • válasz #05304832 #1387 üzenetére

    Egy hirdető nemcsak kattintásokat lát, hanem megtekintéseket (itt okoznak kárt a reklámblokkolók), s pár egyéb statisztikát. Ha egy nagy látogatottságú oldalon a hirdetések megjelenési statisztikai nem összeegyeztethetőek a látogatási statisztikákkal, akkor az azt jelenti, hogy sokan használnak reklámblokkolót. Ennyi. ;)

    A PH! most is harcol a gusztustalan reklámok ellen. Nincsenek hatalmas, ordító, mindent kitakaró szemetek, stb. De sokaknak ez sem elég, mindig több kell, pl legyen 1 dinamikus banner helyett 5 statikus. Ez tök jól hangzik, csak megvalósíthatatlan, mivel statikus hirdetéssel nem foglalkozik kb senki. Azt kell felrakni, amit adnak, s még ez is szűrve van, hogy a lehető legkevésbé legyen zavaró. Ennél tovább már nem lehet menni.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

  • tatabike

    őstag

    válasz Bog #1380 üzenetére

    Láttam egyéb csapatépítésre szolgáló játékokat is nálatok, minden normális cégnél ez a minimum szerintem. :K Jó munkát végezni, jó munkahelyen, jó körülmények között, jó munkatársakkal lehet.
    Ööö, telefon és repülő dartok, érdekes lehet... :Y :)

    Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz szaszlaci #1391 üzenetére

    igen, erre mondtam, hogy sokan visszaélnek azzal, ha hatalmuk van. a felhasználó úgy, hogy blokkol, akkor is, ha tudja, hogy tilos és tönkretesz minket. ugyanaz, mint bliccelni a bkv-n vagy lézerblokkolóval nyomatni 180-nal a pályán. meglátjuk, hogy hány ilyen felhasználó van, szerintem sokkal többen csak nem gondolnak bele az egészbe. ha mégis túl sok, megszívtuk. ha nem túl sok, akkor nem.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

  • Regi_motoros

    újonc

    válasz Parci #1372 üzenetére

    Parci, nem tolom én semerre a dolgokat, épp hogy a fő problémáról beszélek.
    A te személyed pedig a legfontosabb ebben a problémakörben. Nem megkerülhető, nem elhanyagolható és nem nyilatkoztam rólad negatívan.

    Csupán arra kértelek gondold át mi a normális szolgáltató hozzáállás és hogy a mostani gránitszilárdságú korrekt/kib.szós user felosztó véleményed miként és kik által alakult ki.
    A lojális gárdádból és lojális felhasználók közül senki sem mondja majd azt amit én. Vagy másvalaki megtűrt, aki még minimális jó indulattal viseltetik a PH! iránt, de már semmilyen szempontból nem elkötelezett.
    Nem feltétlen kéne ellenségnek, trollnak vagy rosszindulatúnak gondolni azokat akik nincsenek veled és környezeteddel egy véleményen az adott ügyben.

    Ez a te bizniszed, de mivel köz elé tártál egy generálisnak leírt problémát, nem mondthatod, hogy az olvasóknak semmi köze hozzá.

    És mielőtt átszerkesztenéd, OFF-ba teszem, bár szerintem nem az, ahogy az előző hsz-em sem volt az.

  • Gyurka6

    őstag

    Hali!
    Nekem a noScript van telepítve, nem ír ki semmilyen blokkolást, hirdetéseknél csak a keret jelenik meg. Megoldás? (Vagy az is elég?)

    [ Szerkesztve ]

    Gyurka

  • Snoop-y

    veterán

    Ha a premium elofizu kicsit olcsobb lenne nem lenne tobb user aki igenybe venne?

    Bar masok szerint engem felvet a penz (lehet azert van ennyi mert meggondolom mire adom ki :D) en szemely szerint soknak tartom kicsit. Keszult valamilyen elemzes (nyilvan) amikor meg lett hatarozva az ara?

    Pont az a buktato hogy a fo feature (reklammentesseg) miatt vennek meg az emberek viszont ugye ezt a legkonnyebb megkerulni a tobbi cucc ami a csomagban van az meg inkabb csak olyan valamit pakoljunk meg a csomagba / ennyit nem kerhetunk a reklammentessegert dolognak tunik.

    New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

  • gasparzoltan

    csendes tag

    válasz Parci #1372 üzenetére

    "a reklámok az oldal része, azzal együtt kötelezően fogyasztandó. nem arról van szó, hogy szívességet tesz, aki bent hagyja a reklámot, nagyon nem" - ekkor a bődületes nagy marhaságot!!! Te hallod magad miket jelentesz ki?

  • vadkörte

    addikt

    válasz tatabike #1394 üzenetére

    Kishazánkban a legtöbb munkahelyen a dolgozó nem munkaztárs, hanem droid, vagy beo. Egykori főnököm szavaival élve "A beo-t nem szabad dícsérni a munkájáért, mert elbízza magát." Eszerint is élt. (és halt 50pár évesen. Isten nyugosztalja, de nem sírja vissza senki sem...)

    (#1395) Parci:
    A felhasználó nem azért blokkol, mert annyira ártani akarna NEKTEK, hanem mert okádhatnékja van a reklám néven a pofájába tolt vizuális mocsoktól. Nem Ti kezdtétek, az itteni reklámok viszonylag kulturáltak. De ettől függetlenül Ti is szoptok miatta.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

Aktív témák