Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Vakegérke #8 üzenetére

    jó, ennél azért szerintem is jóval több van a "gasztronómiában". emvy-vel értek egyet abban, hogy a lényeg, hogy bármit is csinálsz, szuper és friss alapanyagokból, "keep it simple" módon tedd.

    mondom, ettem olyan rántotthúst egy cejkovice-ei borospinceben (es ugyanott egy olyan turos fankocskat, h konnyeztunk, mindannyian, es bar enni nem tudtunk, olyan tele voltunk, egy hatalmas tanyert elpusztitottunk, annyira jo volt). sirtunk a gyonyortol. pedig sima rantotthus volt, csak eppen friss, fiatal kocabol, amit elozo nap vagtak, pont hibatlanul elkeszitve. de semmi flanc, es megis tokeletes volt.

    imadom a cozze a'la pomodorot is (paradicsomos kagylo), mert iszonyat finom, es "csak" friss tengeri kagylo kell hozza, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom.

    meg millio masik etel van, amit meg lehet ugy csinalni, hogy leesik az ember alla. egy hortobagyit, egy paprikascsirket, egy libacombot, egy oldalast, egy steaket, egy hagymas rostelyost stb.

    nem birom viszont a parmezanhabos, avokadokremes, szarvasgomba olajas, dodekaederbe vagott, 1 mikrogrammnyi "etelkoltemenyt". szamomra baromsag. es rohejesnek tartom az erre gizdulast.

    nyilvan pont ugy, ahogy en is rohejesnek tetszem a borbuzulasommal. (jé menet közben elhagytam az ékezeteket valahol, valamiért... :B)

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák