Új hozzászólás Aktív témák
-
Móci
addikt
TEZSÓÓÓÓ PÖRIII!!!
Viccet félretéve ez a boros hasonlat szerintem jó, mivel ugye a bor is élelmiszer. Persze, hogy máshogy fogyasztjuk, hiszen inkább élvezeti cikk, mintsem alapvető táplálék. Lehet szeretni, nem szeretni, attól még van (hálisten).
Igaz is, rég kóstoltam valami jót, itt lesz az ideje beszerezni egy üveg italt... -
lehet, hogy igazad van. ugyanakkor próbálom megfogalmazni a különbséget, talán kevés sikerrel.
- a bor egy adott "élelmiszer", ízlés kérdése, hogy valaki szereti-e. ha nem, nem, semmi gond, én sem szeretem a káposztát.
- viszont én nem azt írtam, hogy "az étel" rossz, vagy hogy a "káposzta", hanem azt, hogy az az attitűd, amivel bizonyos helyeken elkészítik, szervírozzák, rendkívüli mód taszító számomra.
-
Pacák
senior tag
Kacsatepertô. - Istenkirály, parasztos és finom.
Délben majdnem sírvafakadtam, amikor az asszony büszkén közölte, hogy levágta és kidobta a kacsáról a - szerinte - gusztustalanul - zsíros részeket. - Jaj...
Elôször is: kisül belôle a zsír.
Másodszor tepertôvé aszalódik össze az az ominózus "zsíros rész".Kénytelen vagyok beletörôdni, - hogy mivel apu meghalt - már nem fogok többet olyan isteni dolgokat enni, mint a babpempô - a tetején ropogósra sült hagymával -, illetve a krumplispogácsája. Mert anyukám nem úgy csinálja, nekem meg nem jön össze pont úgy, mint apunak. Bele kell törôdni - ez van.
A bor meg vörös és zweigelt az alapanyaga, a többi - részemrôl - önámítás.
-
tildy
nagyúr
Ha úgy fognád fel, mint egyfajta művészet, vagy alkotás, lehet másképp látnád.
Én sem vagyok odáig érte, ahogyan a borokért sem (nem értem mi jó abban, ahogyan egyesek ízlelgetik, miközben szvsz rettenetesen rossz íze van szinte az összes bornak ) , ettől függetlenül nem szólom le, ha valaki ebben leli örömét. (öltözködés már más, ott hasonlóan állok a dolgokhoz mint te)
Csak ne próbálják rásózni az emberre, akkor szabadidejükben azzal bűvészkednek, amivel akarnak -
gabor85
őstag
PÖRKŰŰŰT NOKLIVAAA
Az a kaja... meg a sunka -
nincs baj konkrétan semmivel, inkább a szemléletet nem tudom magaménak érezni. 3 csipetnyi "ételköltemény". valamiért a legjobb kajákat mindig tengerparti kis halászfalukban, hazai borospincékben, panziókban stb. ettem. egyszerű, de friss, finom, tökéletes alapanyagokból, elegendő mennyiségben.
brindzové halusky egy campingben szlovákiában, rántotthús cejkovicében, pincepörkölt villányban, malacsült villányban, csülök pékné módra pilisszentlászlón, libamáj a bock bisztróban stb. egyik helyen sem volt ikozaéderbe vágva a 2 pikogramm szarvasgombás avokádó.
-
"rántotthús, amit cejkovicében ettünk, és mind a négyen lefostuk a bokánkat, olyan volt"
Itt a kollegak egy gyanus doneresnel ettek hasonlot
Egyebkent az avokadokremmel nem tudom, hogy mi a baj, abban nincs semmi egzotikus vagy kifinomult dolog (azt leszamitva, hogy Mo-n pont nincs tul nagy hagyomanya az avokado termesztesnek), tok egyszeru valami, amit siman ra lehet kenni egy szelet kenyerre es megenni.
-
jó, ennél azért szerintem is jóval több van a "gasztronómiában". emvy-vel értek egyet abban, hogy a lényeg, hogy bármit is csinálsz, szuper és friss alapanyagokból, "keep it simple" módon tedd.
mondom, ettem olyan rántotthúst egy cejkovice-ei borospinceben (es ugyanott egy olyan turos fankocskat, h konnyeztunk, mindannyian, es bar enni nem tudtunk, olyan tele voltunk, egy hatalmas tanyert elpusztitottunk, annyira jo volt). sirtunk a gyonyortol. pedig sima rantotthus volt, csak eppen friss, fiatal kocabol, amit elozo nap vagtak, pont hibatlanul elkeszitve. de semmi flanc, es megis tokeletes volt.
imadom a cozze a'la pomodorot is (paradicsomos kagylo), mert iszonyat finom, es "csak" friss tengeri kagylo kell hozza, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom.
meg millio masik etel van, amit meg lehet ugy csinalni, hogy leesik az ember alla. egy hortobagyit, egy paprikascsirket, egy libacombot, egy oldalast, egy steaket, egy hagymas rostelyost stb.
nem birom viszont a parmezanhabos, avokadokremes, szarvasgomba olajas, dodekaederbe vagott, 1 mikrogrammnyi "etelkoltemenyt". szamomra baromsag. es rohejesnek tartom az erre gizdulast.
nyilvan pont ugy, ahogy en is rohejesnek tetszem a borbuzulasommal. (jé menet közben elhagytam az ékezeteket valahol, valamiért...
)
-
Móci
addikt
Én szeretek egy jót enni. Ha ezt egy kicsi, koszos, útszéli lyukban tudom megtenni valami olcsó, de jó kaját majszolva, hát legyen. Sőt! Sokszor inkább valami lepukkantabb, olcsóbb helyet keresek, mert általában jobb, vagy nagyobb adagot kapok. Nem mindig van így, de be szokott jönni.
Én is inkább a házias, parasztos ételeket szeretem, pláne ami falun 'megterem': hurka, kolbász, sonka, disznóhús, nyúl, csirke, kacsa... mindezt jobbára sütve. -
Vakegérke
félisten
Csak pár dolog, amit finnya nélkül (finnyásoknak azzal) jó étvággyal lehet falatozni. Mit falatozni? Falni!
Töpörtyű friss kenyérkével, hagymával.
Szalonna ugyanazokkal.
Zsíros kenyér hagymával.
Zsírral készült pörkölt kenyérrel tunkolva.
Fasírt (szinte) bármivel.Nem érdekelnek a hangzatos nevek. Nem érdekel, hogy a paprikás krumplit serpenyős burgonyának hívják az éttermekben. Nem érdekel, hogy ínyencség a polip csápja, meg a cápauszony.
Alapvető kajám a kenyérke. Még a tésztafélékhez is. Olaj kizárt, "zsíros szájú" vagyok. A "parasztos" kaják a kedvenceim, erős paprika jöhet.
Tahó lennék?
-
Meg csomo igazan jo helyen teljesen egyszeru kajakat csinalnak, kurva jo alapanyagokbol. A borozgatas mellett valszeg fozol is otthon, gondolom kiderult, hogy alapvetoen mindegy, mit fozol, ha nem keversz ossze tul sok dolgot, jok az alapanyagok, es nem nyomja el egy iz az osszes tobbit, akkor nagy baj nem lehet
-
En latom ertelmet a csucsgasztronak, pl. London mellett egy ket Michelin-csillagos kajaldaban 20000 forint alatti osszegert vegigeheted a 8 fogasos menut, amivel rendesen jol is laksz. (Azaz az ottani atlagbert figyelembe veve 3-4 ora munkaberert.)
Annyi ertelme biztosan van, mint egy Rolls-Roycenak, vagy egy Vertu mobiltelefonnak. Kicsit talan kevesbe pazarlas.
-
tildy
nagyúr
A házigazdát csúnya beszédért vajh moderálják-e?
A viccet félretéve na mesélj, mit találtál és hol. (Főleg, hogy egy gasztro oldalt fejlesztek)
Többiek: A eredeti tzatziki nagyon nem tejfölös ubisali. Egyrészt reszelni kell az uborkát, nem karikázni, másrészt joghurttal (juh vagy kecskejoghurt van az eredetiben) kell készíteni
-
Gergő_
őstag
a "kedvenceim" amik így eszembe jutnak éppen:
avokádókrém(anélkül nem élet az élet)
tzatziki, nem tejfölös uborkasaláta nem! ez tzatziki -
Jhonny06
veterán
Nem vagy tahó, tényleg túlzásba viszik egyes helyeken, mert ez "elegáns". Oda löknek eléd egy akkora adagot, hogy még előételnek is kevés, de főételként van feltüntetve és 10 000.- Ft, csak mert a szarvasgomba szó is szerepel a nevében. Ki nem állhatom az ilyet, volt szerencsém hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- sziku69: Szólánc.
- Fogyjunk le!
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy ruhás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11
- További aktív témák...
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB 6400MHz / B650 WiFi / 1TB Gen4 / 750w GOLD! BeszámítOK
- T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Urevo U1 Walking Treadmill
- Phone 15 Pro fehér, 256GB kijelző viseltes, akksi 87%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest