Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz bzoley #2438 üzenetére

    "Szerintem a jalapenonak is ugyanúgy teljesen be kéne érnie szép pirosra"

    Valószínűleg igazad van, én is direkt rákérdeztem, hogy "ez így már érett?" - De azt mondta a csajszi, hogy igen, most van teljes érettségben, valami olyasmit mondott, hogy amikor már piros, akkor már "túlérett" :)

    Nem tudom, majd kiderül. Azért ha van benne mag, nem dobom majd ki :) Egyébként meg felfűztem azt az egy szem Jalapenot, hátha beérik úgy teljesen, ha még nem lenne érett.

    Kaptam citromsárga állapotú chilipaprikát (fajtája ismeretlen), a bácsi azt az instrukciót adta, hogy fűzzem fel így, citromsárga állapotban, és meglátom majd, hogy pár nap alatt mélypirosra érik! Nem hittem el, de valóban: nem kellett 4-5 nap, és gyönyörű piros lett minden darab (ő 10 Ft / db áron adta a piacon). Azt persze nem tudom, hogy magja érett lesz e, majd kiderül az is. Mindenesetre nagyon érdekes kis paprikák, nem láttam még ilyet, úgy néznek ki, mint a TV paprika, csak persze sokkal kisebb, viszont nagyobbak, mint a kis díszpaprika termései, viszont formára meg olyan. És durván erős.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák