Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz lakisoft #5444 üzenetére

    Amit eddig az ebayeről vettem, az mindegyik az volt amit ráírtak. Sosem néztem kitől jött a cucc, de vagy 10 különböző országból érkezett mag, anno elraktam a borítékokat...

    Kezdésnek hogy sikerélményed is biztos legyen, tudom ajánlani pl. a Tabasco-t és a hozzá hasonló nem túl nagyra növő, de bőven termő fajtákat mint pl. Thai Hot és Cheyenne mindenféle verzióit. A keményebb fajtákból meg pl. a Habanero-k közül válogathatsz van egy rakás a narancsostól a csokisig.

    Vannak ezeknél is jóval erősebb csilik, de azok jellemzően nehezebben tartható "igényes" csilik mint pl. a Trinidad Scorpion. Azt ráérsz a következő szezonban.

    A magokat február végén ajánlatos elvetni, ki kell alakítani a megfelelő hőmérsékletű de nem túl nedves helyet nekik, majd ha kibújtak, akkor erős világítás igénylenek. Ahogy nőnek, idővel át kell ültetni őket, majd pedig a május környékén a fagyok után mehetnek ki a földbe, miután pár napon keresztül hozzászoktatod őket az UV fényhez. (ez nagyon fontos, mert különben 1 óra alatt csak a szárukat fogod megtalálni)

    Szóval igényel némi elkötelezettséget a csilik nevelése. Az első csilis évem tapasztalatait megtalálod a logouton nálam. Azóta már sok mindent másképp csinálnék. :)

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák