Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MarioAna

    senior tag

    válasz bzoley #1521 üzenetére

    Először csak az íze miatt akartam, de mivel teleltetni kellene (plusz költözés nyár végén) így be kell hozni majd a szobába. Mindig is szerettem volna bonsai-t nevelni, külön öröm ha még valami kis termése is lehet.
    Csípős ételeket szeretem, de nem eszek minden erős paprikával. Ha meglesz a termése akkor viszont azt nyersen szeretném elsődlegesen fogyasztani, amihez a habanero erősnek tűnik. A jalapeno meg úgy gondolom nem annyira különleges/különböző az itthoni erős paprikától, hogy bonsait nevelgessek belőle (de ezt sem kóstoltam még, leszögezem...)

    Viszont mivel egyiket sem próbáltam még és nem is rendeltem még meg a magokat (most a Bolivian Rainbow tetszik nagyon, mert kicsi a termése - bonsaiként majd egyszer jól mutat - erős is, de még ehető és maga a növény is szép.) így képlékeny a dolog.

    Nem elsődlegesen az íze miatt szeretném a chilit termeszteni, hanem a növény nevelése céljából, hogy foglalkozzak vele...és nem kertben sokat, hanem 1 növényt ápolgatni sokáig.

    Ha majd lesz saját kertem vagy nagyobb termelésre lehetőség, akkor próbálkoznék több fajtával is. Most elég 1 fajta.

Új hozzászólás Aktív témák