Új hozzászólás Aktív témák

  • interstate76

    addikt

    válasz guppy_83 #1256 üzenetére

    Én egy N3520-as CPU-val szerelt laptopot használok szerverként. Korábban volt Zyxel NSA310-esem és NAS520-asom is, de az előbbi nem bírta a plexet, utóbbi pedig bőven túllépte az igényeimet (nekem/nekünk elég egy megosztott vinyó). Szóval olyan alacsony fogyasztású, olcsó megoldást kerestem, amivel ki tudom váltani a NAS-t. Először wines mini pécét akartam venni, de aztán találtam egy kijelző nélküli Toshiba lapost HA-n a fent említett CPU-val, 4 GB RAM-mal és jogtiszta win10-zel összesen 27 ezer Ft-ért. Vettem hozzá optibay keretet, abba került a 2. hdd és azóta ez a NAS, plusz egy monitorra kötve netezős/filmnézős/(Horizon Go-val) tévézős gép is egyben. Plex szerverként 2 távoli végpontot is kiszolgál, de utóbbiakon csak családi fotókat és videókat nézegetnek a nagyszülők, így ez nem jelent komoly terhelést, LAN-on belül pedig "sima" samba megosztást használunk, ezen keresztül éri el egy droidos mini pc, egy laptop és 2 telefon, szóval a plex szerver állandóan fut, de többnyire senki nem piszkálja.

    A fogyasztása plexet, tixatit (utóbbit 1-2 aktív torrenttel) és böngészőt futtatva (a 2 laptopvinyóval együtt, természetesen) kb. 6 watt óránként, azaz aktív használat közben is kevesebbet fogyaszt, mint egy NAS. Azt nem tudom megmondani, hogy meddig bírja a kis masina, de sok (10-15) megnyitott lappal történő böngészés közben is csak olyan 15-25%-os a CPU-terhelés, szóval abszolút nincs agyonhajtva. Ja, és a teljesen passzív hűtése ellenére is max. 60-62°C-ig melegszik fel.

    Azt nem tudom, hogy nálatok mekkora a max. terhelés, amit egy időben kap, de nálunk a fentiekre nagyon vastagon elég (jóval többet is bírna - transzkódolást persze nyilván nem). Amíg megvolt az Xbox One S-em, addig LAN-on belül streamelve rengetegszer játszottam is rajta a boxon lévő játékaimmal esténként, de a napokban szétváltak útjaink, így ez a funkció már nem aktív.

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

Új hozzászólás Aktív témák