Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz Mauzes #2456 üzenetére

    Az a baj, hogy a Kodi és a Plex alapvetően más más céllal és felhasználásra készült. Az, hogy abból ki mire mit használ, az megint más kérdés.

    A Kodi sokkal inkább lokális lejátszóként működik, abban iszonyat penge viszont. Rohadt jó a feliratkezelés, semmit nem szívtam ott még soha pl agentekkel ilyen miatt, nagyon jól támogatott a legváltozatosabb konténerek és formátumok lejátszása is, illetve pl iso-kat is eszik...

    Cserébe ha nem egy kliens dolgozik egy lokális helyről, hanem van egy nas/pc amin tárolod a filmeket, és egynél több kliens csatlakozna hozzá, akkor a legjobb ha a szerver kap egy pl mysql-t, és ott tárolod a filmes/sorozatos adatbázist, hogy a kliensek tudják mivel hol tartottál. Megoldható, de nem mindenkinek és mindig egyértelmű ezt hogy vitelezd ki.

    Cserébe a Plex rohadt jól központosított adatbázist használ hiszen van egy dedikált szervered, távoli eléréssel, kifele ha nincs sávszél de erő akad akkor transzkódoltathatod az anyagot, tudod a haverokkal megosztani esetleg a filmeket, és visszafele is megy ugye, és társai. Viszont cserébe lejátszónak esetenként nem a legideálisabb, főleg ha a tv gyártója úgy gondolja hogy nyaljon sót mindenki.

    Mivel az egyik szerver oldalban erős, a másik lejátszóként az, így adja magát, hogy a kettőt esetleg összekösd. Ekkor a plex adja az adatbázist, a metaadatokat, a kodi meg játszik le. Így mindkét világból megkaphatod az összes előnyt, és hátrányod meg nem igazán van belőle.

    De itt is az a kérdés, hogy mik az igények, miket szoktál meg. A Kodi, régen XBMC azért nagyon ment, sokan azt szokták meg, használták, így kapnak hozzá egyszerű, kezelhető funkciókat, amiket alapból nem tudott.

Új hozzászólás Aktív témák