Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cacasz02

    aktív tag

    válasz b. #26 üzenetére

    Nem csak display. A cikkben is benne van hogy az érzékelők alapján számol ki ellensúlyt a féltengejre, amit maga a műszer és a mutatója nem csinál meg. Ausztriában azt tartják hogy ha koszos és rndetlen egy műhely akkor biztos sok a munkájuk mert nincs idő rendet rakni.

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz b. #67 üzenetére

    Ja, normálisabb helyeken (iparban) azért nem egészen így megy.
    Amúgy mint fentebb írtam, egy beágyazott cuccmány kéne ide. Az nem érzékeny melegre, rázkódásra.
    És ha megfekszik, nem 3 évig lehet kapni. Na meg azért vannak a szabványok, hogy lehessen cserélni az elemeket.
    Soros eszközök nagyon sok 20 évnél régebbi ipari gépben vannak; megoldott a támogatásuk.

    A kazánodhoz biztos jót rendeltek? Mert nem ritka, hogy a nedves bolt sem ért hozzá.
    Azért ezek olyan helyekre készülnek általában, ahol nem drága a hivatalos supportot megkeresni, nem ide a Balkánra.

    Mutogatni való hater díszpinty

  • Geller72

    veterán

    válasz b. #85 üzenetére

    Nem erre gondolt. A nagy élelmiszer-láncok választékában valóban sokkal több a hulladék pékárú. Hiába olcsóbb, mint egy maszek pékségben. És sajnos igaza van. Aki megveszi az olcsó, másnap már ehetetlen kenyeret, annak csak az ár fontos. Menj be mondjuk a lecsóba, vegyél egy friss meleg kenyeret és nézd meg 24 óra múlva. Szörnyű. És ehetetlen. Egy hete voltam ilyen helyen. Emlékszem, a sajtos, és a tejfeles-hagymás stanglijukat imádtam. Most olyan kimondottan ehetetlen volt az összes pékárú, amit vettünk, hogy 15 kilométerről visszamentem és visszavittem. Hívtam a pékség vezetőjét, kértem a panaszkönyvet. Szerintetek változott valami? :D.

  • Dr. Akula

    nagyúr

    válasz b. #85 üzenetére

    Hát itt Pesten nem hogy jobb nem lett, de rosszabb. És Szentesen is. Van előtte-utána összehasonlítási alap. Itt a köürnyéken van kb. 4 pékség ahova szoktam járni (a boltokon kívül). De ha van időm, inkább bemegyek a Tescoba kenyérért, mert még az is jobb. A zsömlének régen zsömle alakja volt, volt súlya, ma meg olyan mint a lufi: nagy az átmérője, de csak levegő van benne. És alakra is inkább szétfolyt massza, amit úgy kell levágni a többiről. És ami a legfontosabb: ami szendvicset a régi zsömléből készítettél, azt a nap végén is megetted jóízűen, ma meg már délben is fintorogva nyúlsz hozzá.

    "bemegyek a pékségbe és vehetek korpás,rozsos,barna, felbarna fehér,kovászos,paraszt stb kenyeret."
    És ha mákod van, még akár olyat is kaphatsz aminek a címke alapján el van adva. A barna kenyeret pl. jellemzően csak festéssel barnítják (talán barnacukor? már nem vágom fejből), amúgy sima fehérkenyér.

  • Dr. Akula

    nagyúr

    válasz b. #109 üzenetére

    "kardoskodsz a jó kenyér mellett és inkább bemész a Tescóba mert az is jobb szerinted"
    És minél jobb? Figyeltél? Nem, nem a régi, normális kenyérnél.

    Szerintem Pesten is vannak akik értenek a szakmájukhoz, de a sok pénzt ők is jobban szeretik mint a minőségi munkát. Az kevés hogy valaki ért hozzá, meg is kéne csinálni, anélkül szart se ér a hozzáértés. Mi lenne ha az orvos is azt mondaná hogy tudom hogy kell meggyógyítani, de most nincs kedvem hozzá? Mivel maguktól nem megy, ezért kellenének a törvények. Mármint a működők. Nem hagyni akármit eladni kenyér fedőnév alatt. Bűntessék ugyanúgy mint a pénzhamisítást.

    "de a patkányok ott lakmároztak a keverőgép szélén és néha a kenyeres rekesz alja tele volt egérszarral"
    Most annyi a fejlődés hogy még a betonkeverőt is bevonták a munkafolyamatba. Így jobb?

    "de vannak olyanok is, ahol a kenyér az kenyér"
    Igen, mint a fehér holló. Talán 3-at is fel tudnék sorolni az egész országból. Persze biztos van több is, de mégtöbb van ahol le kéne húzatni a rolót a Köjállal.

    "Nálunk pont van ilyen pékség"
    És ebből levontad a következtetést hogy akkor mindenhol van?

    "A legnagyobb gond azzal van, hogy általánosítasz és azt gondolod, hogy ismered az egész országot és hogy az az általános, amit te megtapasztaltál a közvetlen környezetedben."
    Talán mert nem csak az 1 szem sarki közértből indulok ki?

  • Dr. Akula

    nagyúr

    válasz b. #112 üzenetére

    Te meg az 1 szem sarki közérteddel jössz folyamatosan. Ez valóban óvodás szint.

    [ Szerkesztve ]

  • Dr. Akula

    nagyúr

    válasz b. #114 üzenetére

    Aha, persze, nyilván bambanőnek is "üldözési mániája" van, meg még pármillió magyarnak akinek még van összehasonlítási alapja, meg a már idézett cikk is hazudik, logikus... Lehet hogy nálatok Aprajafalván ennyire ideális a helyzet hogy a falu mind az 5 péksége Michelin csillagos, de 10 millió magyarnak ez nem reálitás.

    "Pesten van Magyarország legjobb fehér kenyerét sütő pékhálózata a Pipacspékség"
    Meg a Jacques Liszt, meg még 2-3 másik, tudjuk. De ahogy már párszor elmondtam: egy 2 milliós városban ezek jellemzően pont nem esnek útba, nem napi realitás ott megvenni napi kenyeret. És amiből kiindultunk: régen nem nagyítóval kellett keresni az ilyen helyeket, hanem ez volt mindenhol az alapértelmezett. Mert nem állományjavítóban gondolkoztak, meg gyorskelesztő turbóanyagokban, hanem simán csak megcsinálták amit meg kellett. Ma meg elég ha addig kibírja amíg kifizeted a vételárat, aztán a többi már legyen a vásárló baja.

Új hozzászólás Aktív témák