Új hozzászólás Aktív témák

  • cryingdr4g0n

    aktív tag

    válasz S e t h #7549 üzenetére

    "Az meg már csak hab a tortán, hogy a felvetés nyomokban sem tartalmazott arra utaló célzást, hogy ugyan vki vegye már meg helyettem magának, aztán majd azt én jól kipróbálom."

    Így igaz! Magam sem mondhattam volna szebben.
    A felvetés kizárólag arra "utaló célzást" tartalmazott, hogy ha már egyszer megvan valakinek, akkor ugyan mi akadálya lenne, hogy odaadja nekem, ööö miért is, hát az én két szép szememért. Mert megérdemlem. :)

    Ezen a nyomvonalon továbbhaladva nyilván az sem problémás számodra, ha mondjuk egyből egy Note 8-at szeretnék kölcsönbe, na nem kérem, hogy vedd meg, mert annyira azért nem vagyok szemtelen, érzem én, hol a határ- na de hát ha már megvan neked amúgy is, akkor ugyan mi akadálya, hogy pár napra odaadd? Miért is? Hát jófejségből. Miért, olyan nagy dolgot kértem? ;) Úgy tűnik, ez a verzió szemlátomást sokkal "etikusabb" számodra, mint a 14 napos törvény kihasználása/esetleges -horribile dictu- abuzálása. :)

    És de, zrikáló szándékkal (sz)álltam bele a témába. Nem, nem a másikba, mert semmi gondom a személyével, lehet hogy pl. egy kiváló orvos, aki életeket ment naponta, akihez képest egy senkiházi vagyok. Mit tudhatjuk? Nem a személyébe szálltam bele, hanem abba, amit írt és látni engedett. Óriási különbség.

    "Inkább problémás az, hogy vki megrendel egy terméket, már az elején azzal a célzattal, hogy ha nem tetszik akkor majd jól visszaküldöm, nálam ez a fillérbaxó mentalitás"
    Nyilván jól tudod, hogy azt a törvényt pont azért találták ki, hogy mivel távollévők közti szerződés esetén nincs esély a gyakorlatban élőben látni, kipróbálni a terméket, ez lehetőséget biztosít megtenni azt legálisan.
    Ez abban az esetben lehet fillérbaszás, ha ténylegesen módunkban állna pl. elmenni a legközelebbi bevásárlóközpontba, és ott megnézni, de direkt, hátsó szándékkal nem tesszük. De főleg akkor, amikor megrendelik a lapostévét a vébédöntő idejére, előre megfontoltan úgy, hogy biztosan vissza fogják küldeni.
    Vannak olyan dolgok, amik tudhatók kipróbálás nélkül is, egyszerűen alapos tájékozódás után, ez esetben valóban lehet felnőtt módjára hozni egy felelős döntést, meg vannak olyanok, amik csak kézhezvételt követően derülnek ki (pl. termékleírásban fel nem tüntetett vagy helytelenül feltüntetett dolgok, minőségi dolgok, ergonómiai dolgok).
    Azt aláírom, hogy a fenti törvénnyel való élés és visszaélés közt talán vékony a határ. Az eredendő szándék tisztasága talán megadhatná a különbséget ("ha az elképzeléseimnek megfelel a termék, akkor megtartom"), na de ki lát bele az emberek fejébe? Ki tudja, hogy ma ugyanaz-e az elképzelése ugyanarról, mint tegnapelőtt volt? Senki. Ezért -részben sajnálatos módon- a törvény nem is differenciál e szempont szerint. 14 nap, oszt' kész. Az jár a sumáknak is, meg az etikabajnoknak is. Ez jó, vagy nem jó, de ez van. Ha ez se lenne, akkor az is baj lenne. De azért túlélnénk valahogy azt is. :)

    [ Szerkesztve ]

    • Flies around shit - bees around honey •

Új hozzászólás Aktív témák