Új hozzászólás Aktív témák

  • petesejt

    aktív tag

    válasz David3 #1727 üzenetére

    Jelentéktelen, vagy normális kopás miatt én sem vittem vissza még készüléket, kicsinyes dolog lett volna. Használni veszem mindet, nem vitrinben tárolni. Persze ha két hónap alatt lekopna az S22 szélének a negyede, akkor biztos tennék az ügy érdekében, csak nem tudom, mit vennék helyette....

    Volt, hogy a Nissanomon (három évesen vettem használtan) fényezési hibát találtam, kijavíttattam a kereskedővel (vásárláskor nem vettem észre, csak amikor szakember utólag megmutatta). Teljesen magától értetődő és konfliktusmentes volt az egész ügyintézés. És olyan is volt, hogy egy korábbi Skodámat teljesen elkopott féktárcsákkal vettem meg (nem vettem észre vásárláskor), azt is könnyedén sikerült kicseréltetnem, gyári újra, ingyen, pár napon belül. Az autóház szervizese hívta fel rá a figyelmem, hogy ezt így nem szabad használni és hogy ezt így el sem lett volna szabad adni. Ilyen is van. Még évtizedekig jártam ahhoz a szerelőhöz, a későbbi autóimmal is, maszekban is. Ugyanezen a Skodán évekkel később generátort cseréltek, ami három hónapon belül tönkrement, és otthagyott 150 km-re az otthonomtól. Eljött értem barátom, hazamentünk, másnap (szombaton) bementem az autóházba, elmondtam, mi a bajom, erre az autóház ügyvezetője beült a kocsijába, és egy technikussal, egy műszerrel, meg egy új generátorral elvitt oda, ahol megállt az autó. Még egyszer: egy szombat (!) délelőttön. Megcsinálták, hazajöttünk, közben végig a műszert nézte mellettem a technikus, itthon mondta, hogy nem lesz gond, megköszöntem szépen, aztán még vagy 8 évet elment az autó, azután adtam csak el. Még csak könyörögnöm se kellett ehhez az ügyintézéshez se.... Egyszerűen csak amikor azt mondták a szervizben, hogy nekem kell hazaszállíttatnom az autót, és bevinni hozzájuk, kértem az ügyvezetőt. Ő meg megkérdezte, hogy ráérek-e most? Ráértem. :)

    Nem nagyon tudok mit mondani, tényleg csak hit kérdése. Alig tapasztaltam abból bármit, ami miatt tömegek méltatlankodnak a neten, pedig volt nem kevés problémám az életben. Ez nem szerencse, és pszichopata fejem sincs.

    Tudom, mit akarok, határozott vagyok, és nem hisztizek, hanem következetes vagyok és kemény. Szerintem ennyi.

    ***

    Legutóbb édesanyám hasnyálmirigy gyulladással volt kórházban (ez, ha nem figyelnek rá oda, halálos is lehet), ahol nem kapta meg az esti infúzióját, mert bunkó volt az ápoló (férfi), mert szerinte nem lehetett bekötni a kanült. Hajnali fél ötkor görcsök között, sírva hívott muter, addig nem is tudtam az eseményekről. Felhívtam a kórházi ügyeletes orvost (nem kis kórház), mondtam neki, hogy mi a helyzet, erre azt válaszolta, hogy majd a reggeli vizitkor megnézik. Na ott felugrott bennem a pumpa, elkértem a főnöke telefonszámát, és megmondtam neki, ha tíz percen belül nincs bekötve a kanül és az infúzió, a rendőrséggel és a betegjogi képviselőmmel fogok világraszóló botrányt csinálni húsz perc múlva, személyesen. De hát ő most épp -- mondom nem érdekel, tíz perce van, utána indulok. Levegőt sem kapott szerencsétlen, hogy hát őt még negyven év alatt nem érte ilyen kritika, én meg csak annyit mondtam neki, hogy hát akkor most 40 év után ideje nekiállni gyorsan és hatékonyan dolgozni. Nyolc perc múlva hívott (vitt magával egy profi ápolót, aki tud is kanült bekötni), hogy az infúzió kész, az ápoló már nem az első alkalommal volt bunkó, és reggel megy is riportra a főnökéhez. A kórház akkora, hogy szerintem át se lehet érni az egyik feléből a másikba nyolc perc alatt, nemhogy kanült és infúziót bekötni.... Érdekes, mégis sikerült nekik.

    Ja, mindig el szoktam kérni annak a nevét, akivel beszélek. Tudják, hogy nem bújhatnak el. Ez szerintem sokat számít. És soha nem tárgyalok olyannal, akit nem tudok visszahívni. Mellettem érezni szokták, hogy a cselekedetekért és az eredményért felelősséget kell vállalni, nincs mese.

    Szóval a kanül bekötés után meg a biztonság kedvéért felhívtam az ápolót, és megmondtam neki, hogy ha még egyszer egy betűnyi panaszt hallok édesanyámtól rá, akkor a golyóit is leperelem róla, hogy a gyerekei is fizetni fogják még három generáción át, megértette? A válasz egy halk "igen" volt. Muterra meg háromszor annyira figyeltek oda ezt követően, mint kellett volna. :)

    Fontosnak tartom elmondani, hogy ez itt a városban egyetlen tapló ápoló volt, egyébiránt olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezen kívül mindig udvarias, gyors, szakértő ellátást kaptunk mindig, mindenkitől, a mentő is pár percen belül kiért mindig, és a kórházaink is top európai állapotban vannak. Nem csak egy, az összes. Ez az ápoló kb. az elmúlt 25 év egyetlen fekete báránya volt. Még mielőtt az egészségügyet állna neki valaki szidni....

    Nem tudok mást mondani tényleg, mint hogy nem kell szívbajosnak, meg tudatlan hisztis puhapöcsnek lenni. Úgy gondolom, a hozzáállás és a legelső benyomás 99 százalékban azonnal determinálja, milyen bánásmódot kap az ember. Egy hisztis pöcsnek én se szívesen segítek, de megteszem, egy önérzettel megáldott eladó meg naná, hogy direkt élvezkedni fog, és élvezni, hogy hatalma van a szemétdombján. Egészen addig, amíg nem éreztetik velük, hogy a hatalmuk nagyon is véges, mind terjedelemben, mind időben. ;]

    És persze van, amikor a jog sem segít, de ez egészen ritka eset. Ezt is el tudom fogadni.

    [ Szerkesztve ]

    "Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

Új hozzászólás Aktív témák