Új hozzászólás Aktív témák

  • petesejt

    aktív tag

    válasz autotaxmo #1912 üzenetére

    1. Sehol sem írtam, hogy a számla ne lehetne egyben garanciajegy is. Az ilyen összevonás hátrányairól írtam.

    2. Bárhogy is maszatolnak a kereskedők, és bármennyire is nyomod ennek bedőlve a téves egyéni értelmezéseidet, megmutathatnád, hogy melyik "jótállási jegyként is" adott számla tartalmazza a 151/2003. kormányrendelet 3. paragrafus (3) bekezdés c, e pontjai által előírtakat?

    c) a gyártó nevét, címét, ha a gyártó nem azonos a vállalkozással,
    e) a fogyasztó jótállásból eredő jogait, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,

    Egyik sem? Nocsak. És ha a számla jótállási jegy is egyben, akkor törvényi előírás szerint vagy elektronikus aláírással, vagy bélyegzővel+aláírással is el kell látni. Ez sem jellemző sokszor, így aztán végképp nem tekinthető garanciajegynek nagyon sok számla, amire ezt ráfogták.

    Igen, ezeket mind fel kell tüntetni a jótállási jegyen, vagy akként funkcionáló bizonylaton, amit kap az ügyfél. Ez nem lehetőség, ez kötelező.

    3. Olyan, hogy itthoni Samsung, mint kereskedő, nem létezik. A hivatalos oldal mögötti kereskedő egy szlovák cég. A két nagy hazai forgalmazó szintén csak disztró, és nem a Samsung. Egyébként láttam már ennél nagyobb disznóságot, nagyobb cégnél is. Az, amit az ÁSZF-ben is hirdetnek, idézem: "vállalkozás a Weboldalon nem vásárolhat, mivel a rendszer nem képes ÁFA-s számla kiállítására", szembe megy az ÁFA törvénnyel. Arról nem is beszélve, hogy magánszemélyeknek tudnak ÁFÁ-s számlát kiállítani, tehát valójában képesek ÁFÁ-s számla kiállítására, csak ezt a magyar NAV adóügyi rendszerébe nem hajlandóak feltölteni, ezért inkább maszatolnak.... Vajon miért, egyet találgathatsz...?

    Vagy szerinted belefér trükközés nélkül, hogy bruttó 260 körül adják azt a készüléket, amit bárki más minimum 305 ezer körül? Számodra nem furcsa, hogy a kettő között épp kb. egy fél ÁFA a különbség? Ne legyél naiv.

    Ennyit a kereskedőkről.

    Kérdéseim:

    - Mikor fejezed be végre a kötekedést?
    - A folyamatosan személyeskedő stílusodat meddig tűrik még az adminok?

    "Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

Új hozzászólás Aktív témák