Új hozzászólás Aktív témák

  • petymeg

    addikt

    Egy hét használat után véleményem a telefonról, ami egy Galaxy Note9-et váltott, ezért ahhoz hasonlítom.
    Anyagok és összeszerelés minősége kifogástalan, ahogy ez egy flagship-től el is várható. A kijelző gyönyörű és hatalmas, maga a telefon csak pár tized mm-rel negyobb, mint a Note9 a kijelző mégis jóval méretesebb és szögletes a sarka nem lekerekített. A kamerás képességekben is sokat feljődött 4 generáció alatt a Note széria, (mert ez is Note, hiába lefokozták mezei Galaxy S-nek). Az S-pen is pontosabb, van benne egy csomó olyan feature, aminek én nem sok értelmét látom, pontosabban nem igazán értem mire való, pl a böngésző meg a zenelejátszó gesztusokkal való vezérlése, valaki biztos használja ezeket is. A telefon gyors, mellette az akkumulátor kapacitása is elég ahhoz, hogy egy teljes napot kibírjon intenzív használattal is. Nagyon nagy pirospont, hogy 3 évre nőtt a garancia, a frissítés pedig 4 évre, így remélhetőleg még az Android 16-ot is megkapja. Ez jó hír, mert kb. 3-4 évre tervezek ezzel a telefonnal is.
    Ennyit a pozitívumokról, de sajnos számos jó dologban visszaléptek a Note9-hez képest. Emlékszem, amikor azt vettem akkoriban ment ez a fricska az Apple-nek, mára mindenben lealacsonyodtak hozzájuk. Se jack csatlakozó, se háttértár bővíthetőség, se írisz szkenner, számomra a kijelző alatti ujjlenyomat olvasó is nehezen megszokható. Lassúbb, pontatlanabb, a helye is előnytelenebb, mint a hátlapi volt. A dobozban egy szál USBC-USBC kábel volt, ami nem jó a gyorstöltéshez, nyugodtan megspórolhatták volna azt is. Jó lenne, ha a T. gyártók úgy fejlesztenének, hogy a jó tulajdonságokat megtartják, ami meg fejlesztendő, azt fejlesztik. De ez túlzó elvárás, mert a profitmaximalizálás a lényeg. A Note9-nél első pillantban megvolt a "WOW ez igen" érzés (de ez betudható annak hogy az az első Note-om volt, előtte S7-et használtam) ennél nem annyira.
    Majd összecsiszolódunk. :)

    [ Szerkesztve ]

    Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

Új hozzászólás Aktív témák