Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    Szóval, az egyik érdekesség amit a tegnapi kirándulás alkalmával fotóztam, érdemes megnézni az árnyékos helyen a vegetációt, valamint a napfényes területen is.

    Az árnyékoson elfogadhatóan néznek ki a levelek, meg a bokrok, a napfényesen pedig, hát... zsírkrétás effekt sztem :D Számomra a fotózást tekintve ez a negatívuma az S7/S8 párosnak, egyébként azt gondolom jó képeket készít.

    Az esti képeknél az elsőnél a rom verziót már nem tudom (kettővel ezelőtti), 06.07-én készült, aznap vettem meg:

    a másik (kettő) kép pedig tegnap este készült, a legfrisebb rommal (QG5):

    A másodiknál próbáltam ugyanúgy beállítani a képet, mint az 'eredetin' volt, több-kevesebb sikerrel. Mindegyik állvánnyal készült, iso50 és 8mp záridő, még az idő is majdnem ugyanannyi volt, bár ez már nem volt szándékos :)

    Hogy az első miért világosabb (vagy miért sötétebb a tegnapi), azt nem tudom. Arra emlékszem, hogy kicsit szelesebb idő volt akkor, ezt lehet is látni a ház előtti fa levelein (ezért is teszek fel két képet a tegnapiról, látható ott is különbség, mikor épp mennyire fújt a szél), meg lehet két hónappal ezelőtt még ennyivel világosabb volt.

    Amit én látok:
    élesebb a villanyvezeték, és annak az árnyéka. Jobban láthatóak a redőnyök, fent is és a lenti ablakon is, valamint a garázs ajtó is jobb. A fenti terasznál az ajtónál a redőny széle is élesebb, jobban kivehető. Jobb a csatorna is a ház oldalán. A lenti ablaknál szintén kevésbé mosott a bokor, és a belőle kinyúló ágak. Az ároknál egyértelműen (számomra legalábbis) jobban néz ki a fű, valamint az szélén lévő kavicsok is hellyel-közzel. A kerítés is élesebb valamivel, valamint a kerítésoszlopok tetején lévő cserép is jobban kivehető, hogy mi is valójában. A kép alján a mi kerítésünkön a díszek is jobbak, és a jobb alsó sarok felé, a ház előtt lévő, valamennyire látható fa törzse ugyancsak. Az erkélyem kerítésén is helyenként látható hogy élesebb, picivel több a részlet.
    Összességében részletesebbnek/élesebbnek tűnik, ám nem mondom, hogy egy vélemény mérvadó lenne.

    Nem szokásom, de most 500%-os nagyításban néztem át a képeket, hogy mi változott :DDD

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák