Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    Sziasztok!

    Pár napja léptem be az s8 klubba, s6-ról váltottam. Eddig kellemes meglepetés, lévén az s6 sebességével elégedett voltam csak az akku üzemidőből volt elegem.
    Nem gondoltam, hogy nagy különbségek lesznek a használat során, de eddig két dologtól valóban leültem:
    1. wifi sebessége (78 MB/s -el másol az s8 - lenyomja az ipad pro-mat, míg az s6 se volt lassú a 45 MB/s-el)
    2. észrevehetően gyorsabban tölti be a weblapokat és kevesebbet tölt vissza. Hogy ez a gyorsabb proci, vagy szintén gyorsabb kommunikációs képességek miatt jó kérdés, lényeg, hogy gyorsabb.
    3. Az ujjlenyomat olvasó sebessége utolérte a huawei szintet (eddig az ő újabb készülékeken lévő hátsó olvasójuk volt nekem az etalon).

    Ami viszont érdekelne. Van ez a kijelző felbontás variálás. Mennyit hoz valójában az akku használatban, ha nem a natív felbontáson használnám a telefont?
    Ezt némileg visszás dolognak tartom, mert ha a samu azt mondja nem látni a kisebb felbontással renderelt képet gyengébbnek, akkor lényegében elismerik, hogy fölöslegesen nagy felbontású és drága kijelző van a telefonban (ezt már a korábbiaknál is így gondoltam elég lenne egy 1080p-s kijelző). Viszont a natív felbontás nem osztható maradék nélkül a 1080-al csak a 720-al, így nekem aggályos, hogy a középső érték valamilyen átlagolással hozza létre a nem egész pixelet tartalmát, aminek egyrészt számítási igénye van, másrészt kevésbé éles az eredmény mint egy egyszerű szorzásnak. Mik a tapasztalatok?

    Másik kérdésem az AOD. Az rendben, hogy időzíthető. Azt be lehet állítani, hogy amikor zsebben, vagy sötét helyen van, akkor ne legyen aktív az AOD? Arra gondolva, hogy a zakóm zsebét annyira nem biztos, hogy érdekli hány óra van, :DD ellenben aksit fogyasztani fölöslegesen az nem túl intelligens módszer manapság.

Új hozzászólás Aktív témák