Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskeni

    aktív tag

    válasz rep3at #39898 üzenetére

    2018 Júniusában vettem a telót (S9 és pontosabban kaptam) és hát vegyesek az érzéseim. Amióta okostelefonjaim vannak Samsungot használok, de mindig volt valami para a levegőben. Az első okostelóm az S3 Neo volt 15-ben, emagtól rendeltem kp-ért. Kapásból kiderült 14 napon belül, hogy Jack hibás, eleinte jó volt, aztán bármit kötöttem rá, az egyik fele halkabb volt. Kicseréltettem, a második már jó volt. Egy darabig. Hál' istennek ez még leszedhető hátlapú volt (akkoriban még feltétel volt, mert akadt ilyen a piacon), ugyanis alig 1 évre rá megpúposodott az akksija. Bevallom, későn vettem észre, elkezdett így hát lepattogni a műanyag hátlap felülete. Cseréltem, jó volt egy darabig. Alig 1 évre rá használhatatlan szintre lassult, illetve a töltéssel is voltak problémák, de azért eldöcögtem vele egy darabig. És ez csak azért érdekes, mert nem vagyok az a buta-féle júzer, de mikor kukáztam a telót és öcsém kezeibe került kapott FR-t és tök jól használható volt, a töltés gondok sem voltak jelen asszem. Míg én használtam az FR sem segített.

    Aztán elérkezett a váltás ugye 18-ban. Nem volt kérdés, hogy S9 lesz, ajándékba kaptam, választhattam, meg is lepődtem mert erről nem volt szó (mármint hogy én kapok). Örültem is. Egy darabig. Majd jött a 2018 októberi frissítés -ami mellesleg senkinek nem okozott bugot, csekkoltam a fórumokat- és jól brickelte majdnem a telómat. Állandóan bootloop-ba került, először magától, majd sikerült összefüggésbe hoznom a biometrikus beállításokkal. Ha azt birizgáltam -amit kellett, mert nem ismerte fel az ujjamat- akkor elő tudtam idézni a bootloop-ot. Elküldtem szervízbe, nem találtak hibát, visszakaptam úgy, hogy egyértelmű szoftveres hibával beleszereltek... A hiba maradt. Másodszorra megvártam az Android 9-et, hátha elmúlik, de semmi. Visszaküldtem, ezúttal csere igénnyel, T-t kihagyva közvetlen a gyártónak. Hibát nyilván megint nem találtak, de legalább nem kontárkodtak bele, csak újrakalibrálták a szoftverét. Utána még kicsit zagyva volt, nyomtam rá FR-t és láss csodát, a hiba eltűnt (halkan megjegyzem, kezdhették volna ezzel is). Azóta igazából elégedetten használom, de akkor is fck it Samsung! Idő közben azért olykor-olykor még rakoncátlankodott az ujjlenyomatolvasó, de mint utólag kiderült az én mutatóujjaimmal van a baj (kivétel az októberi frissítés, akkor a szoftver volt bugos). Hülye kényszercucc tudom, de kapargatom a bőröm, a mutatóujjamon leginkább, mert fel-feljön, köröm alatt lágyul a bőr stb, aminek eredménye az, hogy elkoptatom a szó legszorosabb értelmében az ujjamat. Amióta a "kabbe" ujjamat használom, azóta a szenzor pöpec :DDD

    Szóval válaszolva a kérdésedre, én elégedett lennék a Samsung-al, de attól még a tapasztalataim mást mondanak. Valamilyen szinten befürödtem mindkét Samuval, de tény, hogy amikor működtek, akkor remekül üzemeltek. Hogy váltanék-e Samura megint? Hát, egy jó nagy adag szkepticizmussal és előítélettel, illetve biztos csalódottsággal maximum. Kár, hogy az összes közül pont a Samu rendszer felülete és ökoszisztémája fogott meg... Kötve vagyok ez miatt mondhatni, ezért váltanék -.- És ezen még az sem nagyon javít, hogy már sokadik éve lehúzzák az EU-s vásárlókat az Exynos-os modellekkel, amik ugyanannyiba kerülnek, cserébe rosszabb a képfeldolgozásuk az üzemidejük és a teljesítményük is (CPU, GPU egyaránt).

    Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő

Új hozzászólás Aktív témák