Új hozzászólás Aktív témák

  • st3v3np3t3r

    veterán

    Elkészítettem a 2.0-ás tervezetet. DrBubo77 szerint túl sok volt a folyamatos szöveg így hát átformáltam, de a topikra mutató linket benne hagytam, csak azért, mert ha valaki a blogot olvassa először, az utána egyből eltaláljon a topikba

    VÁZLAT 2.0

    Samsung Gear S3 és Gear S3 Frontier Témaösszefoglaló

    Ebből az órából 2 modell készült, a sima Gear S3 "Classic" SM-R770 és a "Frontier" SM-R760 . A 2 óra hardveresen ugyan az, az anyaghasználat ugyan az, a forma tervezés más,a súly és a szín is. A Classic csak ezüst színben míg a Frontier csak Feketében érhető el! A Classic már hivatalosan nem elérhető.

    Technikai paraméterek:
    2 magos Exynos 7 Dual 7270 2*1GHz Cortex-A53 processzor
    768MB memória
    belső tárhely 4GB
    kör alakú SuperAMOLED 1,3 colos 360x360 felbontású Corning Gorilla Glass SR+ üveggel
    380mAh-s Lítium akku
    vezeték nélküli technológiás(5V 700mA) töltés
    USB-s adatkapcsolat nincs
    "N" szabványú wifi
    4.2-es LowEnergy profilos A2DP-s Bluetooth
    GPS modul Glonass támogatással
    NFC(erről később)
    Tizen-based Wearable platform 4.0-ás oprendszer
    KNOX támogatás
    Szenzorok:
    Gyorsulás érzékelő,Légnyomásérzékelő,Gyro-szenzor és Pulzus mérő.

    Funkciók:
    Az órán jobb oldalt van 2 gomb,mindkettő kombinált funkcióval. A felső gomb rövid megnyomásra a óraszámlapra ugik(ez a "főképernyő"), az alsó rövid megnyomásra a menü gomb, hosszan nyomva tartva ki/be kapcsoló. A navigálni az óra tetején elhelyezett teljesen körbeforgatható gyűrűvel lehet.

    Anyaghasználat és IP védelem:
    Az óra váza 316L-es rozsdamentes acélból készült mely elég strapa bíró. Emellett van IP68-as védettség is, ami szabvány szerint por ellen teljesen tömített illetve bírja víz alatt max.1,5m mélységig és/vagy 30percig(búvárkodásrane vigye el senki, de a Balaton vízét kibírta).

    Egyéb:
    Ha az óra csatlakoztatva van a készülékhez,akkor lehet SMS-re válaszolni,hívást indítani. Az óra alkalmas mindennapi viseletre és aktív vagy hobbi sportoláshoz is.

    Az üzemidő:
    Ez ami mindig kényes téma. Hát nekem átlagosan 1,5-2nap folyamatos bluetooth kapcsolattal és bekapcsolt GPS-szel,Gear-vezérlőpult számlappal. ha kapcsolat nélkül használná valaki, akkor szerintem olyan 5 napig elketyeghet 1 töltéssel.

    Bizonság:
    Az órát hozzáférési védelemmel is el lehet látni, van Újraaktiválás tiltás,ami lopás esetén jöhet jól melyet Samsung fiókhoz köt ha használunk és van PIN kódos illetve Minta zárolás.

    Így néz ki a Gear S3 "Classic" és mellette a "Frontier"

    Nagyobb képek: Classic Frontier

    Írtam,hogy írok az NFC-ről. Nos,az óra Samsung Pay kompatibilis, azaz támogatja az érintéses fizetést. Hivatalosan sajnos itthon nem, csak 26 másik országban. Viszont megoldható, hogy itthon is működjön, de itthoni bankkártyákat sajnos még nem támogat. A használatról és a beüzemelésről, a Samsung Pay műkődésre bírása Samsung Gear S3 Frontier okosórán itthon blogomban olvashatsz bővebben.

    Az órákra itthon hivatalos forgalmazóktól beszerezve 2 év Gyártói Jótállás érvényes!

    Az óra ára is mutatja, hogy NEM gagyi kategóriás. Az árukeresőn nézve 80 és 107ezer Forint körül van, továbbá a mobil szolgáltatóknál: A Telenor Webshop jelenleg nem értékesíti,a Magyar Telekomnál 70ezer Forint listaáron(de előfizetés mellé olcsóbb). Az Extreme Digitálnál 75ezer, eMagon, a Media Marktnál és az Aqua-nál már nem kapható,az Alza-án 88,5ezer(Jelenlegi felsorolt árak 2019.11.14-ei állapot szerintiek és a szürkeimportos kereskedőket nem tartalmazzák!)

    Javasolt programok:
    - HereWe Go navigáció,mely elérhetó androidra is és az órára is. Mind2re feltelepíthető offline térképcsomag, az órára oly módon, hogy a BT-ot ki kell kapcsolni és közvetlenül wifi-re kell kapcsolódni.
    - Samsung Healt ez kezeli az óra sportfunkcióit.

    Hivatalos Gear S3 Classic weboldal
    Hivatalos Gear S3 FRontier weboldal

    Gear S3 Classic és Frontier Hivatalos Kezelési Kézikönyv

    Gear S3 okosóra topik

    Az összefoglalót készítette: st3v3np3t3r

    [ Szerkesztve ]

    Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

Új hozzászólás Aktív témák